Witam mam do was pytanko mam civica 1,4 2004r i mam problem z klimatyzacją rok temu nabilem ją czynnikiem i była sprawdzana na cisnienie było ok ale teraz jak by słabiej chłodzi jak jest od 15 do 20 stopni na zewnątrz to w kabinie jest ok ale jak temperatura jest wyższa to ma problem z schłodzeniem wewnątrz samochodu i jeszcze jedno nie wiem czy to jest normalne gdy przy załączaniu słychać syczenie ale tylko przez moment pozdrawiam i czekam na odp.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Po nabiciu czynnika słabo chłodzi klimatyzacja
Collapse
X
-
jeśli przy nabijaniu układu czynnikiem został wprowadzony "kontrast" (najlepiej to zrobić od razu przy nabijaniu) to wystarczy poszperać teraz z lampą UV będzie widać wszelkie wycieki (jeśli są). Jeśli nie wiesz czy masz wprowadzony kontrast? to podjedź do warsztatu zapytaj? niech sprawdzą lampą.
Co do pracy klimy, jeśli sprężarka (na ucho słychać) przy załączeniu klimatyzacji zaczyna głośniej pracować to w 99% brakuje czynnika w ukadzie, a gdzie on jest - no pewnie ucieka np. wypiaskowana chłodnica (skraplacz), (to najczęstsze przygody zgodne z twoim opisem).Kierownik Działu Diesla
Comment