Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czyszczenie klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czyszczenie klimatyzacji

Czy ktoś może robił czyszczenie klimatyzacji w civicu 2002 1.7 ctdi? Da się to zrobić samemu czy lepiej korzystać z usług serwisów. Jeśli samemu to jakich preparatów użwać i jak się za to zabrać?

Serwis zrobi to na pewno lepiej, poza tym sprawdzi stan klimatyzacji przy okazji. Samemu to raczej taką kosmetykę tylko zrobisz.
    sigpic

Comment

Ja korzystałem z usług profesjonalnej firmy, ale po pół roku nie było widać różnicy. Teraz robię to sam i zawsze przy okazji wymieniam filtr kabinowy.

Comment

A możesz wrzucić jakieś how-to jak to robić?

Comment

Samodzielnie to możesz wymienić filtr kabinowy, który jest ukryty za schowkiem (szukaj na forum).
          Jak wyciągniesz filtr kabinowy to możesz psyknąć do układu wentylacji środek grzybobójczy przy włączonym wentylatorze i klimie na maxa.

W warsztacie możesz poprosić o ozonowanie (zabija bakterie) przewodów wentylacji i klimatyzacji. W Rzeszowie widziałem gdzieś za 40 zł.
          Civic 1,7 ctdi, 2003 r.

Comment

Są też specjalne preparaty ( ja ostatnio kupiłem w tesco plaka) do oczyszczania i odgrzybiania układu klimy - przy zapalonym silniku z tyłu za siedzeniami stawia się odpalony spray, nawiew na maxa i obieg zamknięty, szybko wyskakujemy z auta i czekamy ok 10 min.
            Napełnienie czynnika niestety już w warsztacie trzeba zrobić. Przy tym oczywiście wymiana filtra przeciwpyłkowego.

Comment

Working...
            X