Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lożysko od klimy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lożysko od klimy

Panowie mam pytanko:Czy huczące łożysko od klimy ma wplyw na dzialanie klimy?Chodzi mi o to ze zeby w miare schłodzic auto musze pojezdzic ok.20 -30 minut i to na nastawionej 4-cze na nawiewie,a i tak wydaje mi sie ze nie jest az tak chłodno jak powinno!Czy moze szukac przyczyny gdzies indziej?

Ja myślę, że jak coś huczy i słabo chłodzi to masz mało czynnika chłodzącego w układzie klimy. Huczy sprężarka klimy wtedy.

Comment

zgadzam się z kamilen te huczenie oraz słabe chłodznie wynika z niskiego stanu czynnika. przy takim dniu jaki dzisiaj 30stC mrozić powinno już po około 10 min jazdy.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Hmm mam wrażenie, że i u mnie sie głośna klimatyzacja zrobiła. Ale zaczyna szybko chłodzić. I inną rzeczą jest, że przy nawiewie na maks leci letnie powietrze, a jak nawiew sie zmiejszy to zaczyna mrozić. Powinienem odwiedzić kogoś od klimatyzacji ? ;]
        Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

Tak myslalem ze bez odwiedzin u "pana od klimatyzacji"sie nie obejdzie.Dzieki!

Comment

Keizam myślę, że nie ma się czym martwic w Twoim wypadku. Wydaje mi się, że przy obecnej temperaturze (jakieś 35 na słońcu) jak włączysz nawiew na max to po prostu klima nie daje rady schłodzić takich ilości gorącego powietrza. Jak dasz nawiew na 2 to przelatuje znacznie mniej powietrza i klima działa wtedy tak jak powinna.
            Zresztą po co włączać nawiew na 4? Otwórz okna i przewietrz auto zanim włączysz klimę to na pewno będziesz miał szybciej chłodno wewnątrz.

Comment

jak się używa systemu climatronika to zauważcie że w duże upały potrafi się przełączyć na obieg wewnętrzny i wtedy chłdozi bardzo dobrze - nie zaciąga gorącego z zewnątrz. Sprubujcie a zobaczycie zimne powietrze będzie dodatkowo chłodzone w obiegu - efekt lodówki.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Wiem, wiem. Tego co opisałem nie uznaje za problem. Na logikę tak to dziala. Ale mam wrazenie że klima głośno chodzi. Ale jest wakacyjna akcja serwisowa w aso, więc przy okazji sprawdza klime

Comment

Zamieszczone przez keizam Zobacz posta
                  Wiem, wiem. Tego co opisałem nie uznaje za problem. Na logikę tak to dziala. Ale mam wrazenie że klima głośno chodzi. Ale jest wakacyjna akcja serwisowa w aso, więc przy okazji sprawdza klime
                  ale to znaczy ze gratis?

Comment

O takie cuś.

Informacja dla właścicieli aut Honda. Poznaj usługi Honda: ubezpieczenia samochodu, gwarancje, obsługę serwisową oraz Honda assistance.

Comment

Moze i warto wpaść,dzieki za info!

Comment

Nie znam pojęcia "łożyska klimy" co to niby ma być? Rozumiem łożysko sprężarki ale ty podczas pracy tej sprężarki słyszeć nie możesz bo huczy wentylator i to dla tego że filtr przeciwpyłowy masz zapchany na amen. Mało tego jeśli filtr jest ok to prędzej huczeć będzie silniczek nawiewu który z resztą podczas pracy będziesz słyszał. Istnieje też możliwość zużytego łożyska ale jak narazie byłbyś pierwszy który o tym pisze na forum.
                        Last edited by Krzysztof1969; 07-06-2011, 18:19.

Comment

Working...
                        X