Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klima włączona leci woda na dywanik.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klima włączona leci woda na dywanik.

Wczoraj wracajac z mazur zauważyłem dziwną rzecz w mojej hani. jadąc na klimie cały czas nagle na wycieraczkę u pasażera zaczęła kapać woda. i kapie tylko jak działa klima? ktoś miał taki przypadek ratujcie bo tone....jak zajrzałem pod schowek to widać ze sączy sie gdzie po filtrze kabinowym ( chyba to to jest nie jestem pewien) pomocy

Musisz wejść pod samochód i poszukać odpływu z parownika. Jest to taka gumowa rurka umieszczona na ścianie grodziowej.Prawdopodobnie masz ją zapchaną.Spróbuj ją przepchać, albo najlepiej odczep od parownika i dobrze umyj.

Comment

Ale jak stoję na kostce i spojrzę pod auto to trochę kapie tam woda więc chyba przewód jest drożny . A może dziurawy ten przewód jest? łatwo do niego się dostać ? może można jakoś od środka go zdjąć?
      Last edited by Karl1985; 12-07-2010, 17:04. Powód: korekta

Comment

Od środka niestety nie ma dostępu. Od spodu auta jest go bardzo łatwo zauważyć. U mnie jak klima pracuje to z tego wężyka woda intensywnie leci tak, że na drodze zostaje ciągły ślad od wody.

Comment

Aha ok. a Powiedz mi jeszcze jak go zdejmę i przeczyszczę to jak go założę jest tam jakieś dojście z którejś strony czy jak ? czy trzeba coś rozbierać ? jak to wyglada? gdzie on tam jest założony i na co?

Comment

Wężyk jest wsunięty na króciec parownika i poprowadzony po ścianie grodziowej w pobliżu rury wydechowej i chyba katalizatora o ile dobrze pamiętam.Długość to chyba z 10 - 15 cm. Nie będziesz miał z tym problemów. Najlepiej poczekać aż trochę wydech przestygnie żęby się nie oparzyć, bo jest naprawdę blisko. Jak już zdejmiesz ten wężyk to możesz sprobować zobaczyć co się dzieje wewnątrz parownika, tzn włożyć coś giętkiego żeby ewentualnie przepchać ujście z parownika.Ja to kiedyś robiłem takim długim wężykiem, dołączonym do środka do czyszczenia klimy.powodzenia.Rozbierać nic nie trzeba.Z założeniem wężyka też nie będziesz miał problemu.

Hej kolego i jak poradziłeś sobie z tym? Pomogło?
            Last edited by rambo7; 14-07-2010, 08:04. Powód: łączenie wątków

Comment

Jeszcze nie zrobiłem. Na dniach zrobie bo musze na kanał wjechać. Narazie hania stoi na wymianie łożysk wiec i tak nie jeżdze. jak tylko cos zrobie dam znać.

Comment

Working...
              X