Mam następujący problem po włączeniu klimy zaczyna się ćwierkanie co najlepsze powyżej 1,5 tys obrotów znika, może ktoś podpowie co to może być?? Zastanawiam się czy to nie czasami łożyska w sprężarce...??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ćwierkanie po właczeniu klimy
Collapse
X
-
nie chcę cię straszyć ale w Octavii kiedyś miałem dokładnie to samo co się okazało fachowcy mówili że ok. podczas wakacji strzelił alternator i to było przyczyną. tzn, luzy na alternatorze i i te dzieki to właśnie przez to . pasek któy napędza koło zamachowe w alternatorze wyrobił takie luzy ( głoś jakby ptak ćwirczał) że przy klimie i dużej prędkości wyrwał cały alternator i jego bebechy.- Naprawa wówczas 3000 pln i stres
mj
-
Zamieszczone przez jablonski1 Zobacz postanie chcę cię straszyć ale w Octavii kiedyś miałem dokładnie to samo co się okazało fachowcy mówili że ok. podczas wakacji strzelił alternator i to było przyczyną. tzn, luzy na alternatorze i i te dzieki to właśnie przez to . pasek któy napędza koło zamachowe w alternatorze wyrobił takie luzy ( głoś jakby ptak ćwirczał) że przy klimie i dużej prędkości wyrwał cały alternator i jego bebechy.- Naprawa wówczas 3000 pln i stres
mj
Comment
-
Klima i alternator mają oddzielne paski klinowe.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz postaKlima i alternator mają oddzielne paski klinowe.
Comment
-
To może w VII genie tak jest. W V i VI na bank są oddzielne.
W takim razie wymień pasek i się okaże czy to nie to. Koszt paska jest niewielki.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Mam chyba podobny problem, z tym że dźwięk (po włączeniu klimy) wraz ze wzrastającymi obrotami się nasila i przypomina raczej... zatartą sprężarkę niż śpiewające ptaszki. Wczoraj wstawiłem furę do garażu. Po odtajeniu sprężarka chodzi o wiele ciszej, czasami nawet zupełnie normalnie (na niskich obrotach). Wydaje mi się, że to przez te mrozy coś pozamarzało w sprężarce, może zabrakło smarowania i łożyska zaczęły hałasować. W ostateczności używana sprężarka w necie 250-300 zł.
Comment
Comment