Witam, przestały mi działać przednie spryskiwacze, płyn jest, przepychałem szpilką wylot, nadal nie działają, co jeszcze można sprawdzić? Rocznik 2002 1.4 iS 5D.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przednie spryskiwacze.
Collapse
X
-
Sprawdź jeszcze silniczek od sprysków,może się spalił?
-
Zamieszczone przez CM Punk Zobacz postaSprawdź jeszcze silniczek od sprysków,może się spalił?
Tylnie działają, również podczas włączania przednich słychać że coś pracuje, jakby bzyczenie, pewnie to ten silniczek.Last edited by Gość; 07-03-2010, 16:17.
Comment
-
Zamieszczone przez rafaldziubek1991 Zobacz postaSprobuj odlaczyc dysze przy masce i sprawdz czy wezykami dochodzi plyn(o ile slychac pompke)mozliwe ze cos wiekszego przytkalo i szpileczka nie wystarczy
Comment
-
Zamieszczone przez griczka Zobacz postaOk a gdzie znajduje się ten silniczek i jak go sprawdzić?
Tylnie działają, również podczas włączania przednich słychać że coś pracuje, jakby bzyczenie, pewnie to ten silniczek.
Silniczek jest zamontowany na zbiorniczku płynu spryskiwaczy pod zderzakiem z prawej strony.W wersji ze zwykłymi światłami są 2 silniczki-jeden odpowiada za przód,drugi za tył,więc to normalne,że jak się spali jeden,to drugi będzie działać.W wersji z xenonami są 3 silniczki.
Zrób najpierw to,co kolega wcześniej wspomniał-zdejmij wężyk i sprawdź,czy leci.Jak nie,to na 99% silniczek,koszt to jakieś 70 zeta,z tego,co wiem.
Comment
Comment