Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przednie spryskiwacze.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przednie spryskiwacze.

Witam, przestały mi działać przednie spryskiwacze, płyn jest, przepychałem szpilką wylot, nadal nie działają, co jeszcze można sprawdzić? Rocznik 2002 1.4 iS 5D.

Sprawdź jeszcze silniczek od sprysków,może się spalił?
    sigpic
    Mój błękitek
    http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
    Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Zamieszczone przez CM Punk Zobacz posta
      Sprawdź jeszcze silniczek od sprysków,może się spalił?
      Ok a gdzie znajduje się ten silniczek i jak go sprawdzić?
      Tylnie działają, również podczas włączania przednich słychać że coś pracuje, jakby bzyczenie, pewnie to ten silniczek.
      Last edited by Gość; 07-03-2010, 16:17.

Comment

Sprobuj odlaczyc dysze przy masce i sprawdz czy wezykami dochodzi plyn(o ile slychac pompke)mozliwe ze cos wiekszego przytkalo i szpileczka nie wystarczy

Comment

Zamieszczone przez rafaldziubek1991 Zobacz posta
          Sprobuj odlaczyc dysze przy masce i sprawdz czy wezykami dochodzi plyn(o ile slychac pompke)mozliwe ze cos wiekszego przytkalo i szpileczka nie wystarczy
          Ok sprawdzę dzisiaj, póki co dzięki.

Comment

Zamieszczone przez griczka Zobacz posta
            Ok a gdzie znajduje się ten silniczek i jak go sprawdzić?
            Tylnie działają, również podczas włączania przednich słychać że coś pracuje, jakby bzyczenie, pewnie to ten silniczek.

Silniczek jest zamontowany na zbiorniczku płynu spryskiwaczy pod zderzakiem z prawej strony.W wersji ze zwykłymi światłami są 2 silniczki-jeden odpowiada za przód,drugi za tył,więc to normalne,że jak się spali jeden,to drugi będzie działać.W wersji z xenonami są 3 silniczki.
            Zrób najpierw to,co kolega wcześniej wspomniał-zdejmij wężyk i sprawdź,czy leci.Jak nie,to na 99% silniczek,koszt to jakieś 70 zeta,z tego,co wiem.
            sigpic
            Mój błękitek
            http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
            Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Working...
            X