Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co potrzebne do podpięcia pod komputer?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co potrzebne do podpięcia pod komputer?

Witam,

Czy wie ktoś może co jest potrzebne, aby możliwe było samodzielne podpinanie Hani np pod własnego laptopa i zdiagnozowanie błędów?

Chodzi mi o to jakie przewody i oprogramowanie.

Goora
    sigpic

kabel OBDII - USB i soft

Comment

mystuc - dasz radę może podesłać jakiś przykładowy link lub zdjęcie kabla? Ewentualnie jak sklecić coś takiego samemu. No i jaki soft konkretnie?
      sigpic

Comment

hmmm ja wiem tylko teoretycznie. zaczalem sie tym interesowac, mam soft od goscia ktory sobie podpinal i zczytywal odezwij sie na priv moge podeslac.
        do tego trzeba kabel - mysle ze allegro powinno pomoc (OBDII to USB).

edit: wiele osob pyta na priv o soft. ponizej link do sciagniecia.
        jesli ktos kupi kablel USB na allegro niech pochwali sie jak to dziala.

https://hotfile.com/dl/32396932/529a...u_OBD.rar.html
        Last edited by Gość; 12-03-2010, 12:10.

Comment

Witam. Zamierzam jutro nabyć ''kabelek'', Obsługuje protokoły:
          J1850 PWM (41.6 kbaud)
          J1850 VPW (10.4 kbaud)
          ISO 9141-2 (5 baud init, 10.4 kbaud)
          ISO KWP (5 baud init, 10.4 kbaud)
          ISO KWP (fast init, 10.4 kbaud)
          ISO CAN (11 bit ID, 500 kbaud)
          ISO CAN (29 bit ID, 500 kbaud)
          ISO CAN (11 bit ID, 250 kbaud)
          ISO CAN (29 bit ID, 250 kbaud)
          któryś z tych protokołów pasi do civica VII? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Comment

mozesz podeslac link do kabla?

Comment

hondy działają na protokole ISO 9141-2
              Kierownik Działu Diesla

Comment

dzieki za link, daj koniecznie znac jak to dziala po zakupie

sprawdz prosze czy da sie robic jakas wieksza dignostyke: poduszki, elektryka, etc.
                Last edited by Gość; 07-06-2010, 10:58.

Comment

Jeśli będzie działał jak należy to też chętnie kupię.Więc koniecznie daj znac.

Comment

Witam. Główną zachętą była niedziałająca klima, zamierzałem sprawdzić .. przed, ale usłyszałem że mogę zdiagnozować tylko działającą (po nabiciu działa, brakowało 150 z 500 ml.) Więc chwilowo straciłem płynność, ale kupie jak odzyskam płynność ,lub chęć poznawania. Co do możliwości to tylko kwestia softu, jeżeli dołączony, a zakładam że jest mocno podstawowy, nie spełni oczekiwań to wystarczy się zaopatrzyć w firmowy. Dodam że trochę mnie dziwi, że Honda nie udostępnia takowego swoim fanom, coś mi się zdaje że Mitsu udostępnia, ale mogę się mylić. Jak zakupię to dam info jak ten ich sofcik wygląda. Miłośnicy tuningu korzystają z softów do powiększenia stada również zakładam modyfikują lub zastępują fabrycznego softa to zainteresowani mogą w tym środowisku pozyskać odpowiednie informacje zwie się to chip tuningiem. Pozdrawiam Wszystkich.

Comment

Witam. Czy spotkał się ktoś z Was z takim programem: Honda Diagnostic System HDS 2. 011. 010 ?? Dostępny jest w zbiorach użytkownika chomika o nazwie markovoo.
                      Link do stronki https://chomikuj.pl/markovoo/samocho...tyka*2cnaprawa

Comment

Wlasnie to sciagnalem i zainstalowalem ale wydaje mi sie ze do polaczenia z samochodem nie wystarczy zwykly interfejs ELM327 tylko jakies specjalne urzadzenie...osobiscie posiadam ELM ale pozyczylem i na razie nie mam mozliwosci sprawdzenia tego oprogramowania

Comment

to odzyskaj i daj znac

Comment

A powiedz jeszcze za pomocą jakiego oprogramowania łączyłeś się przez ELM 327, jeśli się łączyłeś i czy działało.Bo jeśli działa to sobie kupie też ELM327.
                            Na allegro są dostępne wersje 1.3, 1.3A, 1.4. Ceny od 69 zł do 120 zł. Którą najlepiej wybrać?? Skąd wynikają różnice w cenach nawet tej samej wersji rzędu 60 zł?
                            Last edited by slawo83; 30-07-2010, 11:33.

Comment

Working...
                            X