Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania - wymiana panela z wyświetlaczem.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania - wymiana panela z wyświetlaczem.

Witam
    Posiadam w swojej hondzie VII generacji czujniki cofania, które podłączone są pewnie do jakiejś centralki, a później do wyświetlacza. Kilka dni temu siadł mi wyświetlacz (pewnie wypaliły się jakieś diody itp.) Chciałem wymienić całe urządzenie wyświetlające tylko mam mały problem. Na allegro są własciwie identyczne zestawy z możliwością dokupienia samego modułu wyświetlającego (foto) tylko są one raczej z wtyczką z tyłu (styki). Moja wersja ma wbudowany kabel, który idzie gdzieś pod szybę (jak na foto nr.2). Czy ktoś wie może, w którym miejscu standardowo chowa się centralkę z takich czujników - chciałbym się do tego dostać i sprawdzić jakie są tam wtyczki, aby ewentualnie wymienić sobie samo urządzenie wyświetlające z kablem.

Foto1

Foto2

Czujniki cofanie są zwykle zasilane ze światła wstecznego, sprawdź może gdzieś w tych okolicach ukryta jest centralka.

P.S. Czujniki montowane seryjnie czy dokładane?
    sigpic

Comment

Dokladane ... tyle ze w aucie ktore kupilem juz byly :/ wiec ciezko mi dociec w ktorym miejscu jest ta centralka

Comment

Własnie bylem przy tym podlubac ale ciezko mi sie tam dostac. Wlasciwie to po prawej stronie w bagazniku po odgieciu tej zaslepki ktora chroni dostepu do swiatel widze podlaczenia do swiatel i po lewej jest takie jakby wybrzuszenie w wysciolce bagaznika i w tym wybrzuszeniu jak poswiece latarka widze jakby biale plastikowe pudelko mniej wiecej 7 na 12cm i byloby ok gdyby nie to ze ciezko tam reke wlozyc i to wyciagnac nie wiem czy czasem nie trzeba jakos rozbierac tego, a kompletnie to juz nie mam pojecia jesli chodzi o to jak kabel z przodu przeciagnac na tyl auta jesli juz ten wyswietlacz dokupie. Kontaktowalem sie z kilkoma sprzedawcami z allegro tylko musze im zrobic foto nieszczesnej wtyczki ktora wchodzi do centralki tylko to dobranie sie do niej nie daje mi spac.

Comment

Na temat modów jest osobny dział
          ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
            Na temat modów jest osobny dział
            a co się stało z postami pozostałymi ,wykasowane czy przeniesione?

Comment

Wykasowałem-z tego co przeczytałem to to jest temat o wyświetlaczu a nie modach.PIszcie sobie na ten temat w "honda style".To takie subforum pod technicznym
              Last edited by BeatleJohn; 19-11-2009, 21:11.
              ビートル ジョン

Comment

jasne ,w sumie nie mogły w niczym pomóc ,następnym zainteresowanym czujnikiem cofania

Comment

Working...
                X