Witam wlasnie dobijam w swojej Hani 120.000 przebiegu. Tak jak w ksiazce planuje zrobic przeglad i wymienic...no wlasnie co sie wymienia na tym przegladzie i jaka mniej wiecej cena takiego przegladu, oraz oczywiscie cena czesci?? Honda Civic 1.4 2003 rocznik
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przeglad 120.000
Collapse
X
-
olej (jeśli trzeba), filtr oleju, filtr powietrza, sprawdzenie luzów zaworowych, filtr paliwa, świece, sprawdzenie i regulacja pasków napędowych, wymiana oleju w skrzyni, sprawdzenie hamulców.
-
Zamieszczone przez sysio1 Zobacz postaPrzede wszystkim rozrząd, przy czym co mnie na początku zdziwiło to fakt ,że nie ma potrzeby wymiany pompy ,tylko należy ją wcześniej sprawdzić. Także w moim przypadku nie była wymieniana a koszt z robocizną to ok. 850 zł w Warszawie.
Comment
-
W tabeli przeglądów gwarancyjnych jest napisane ,że przy przebiegu 120 tys km lub 96 miesięcy należy przeprowadzić czynności:
- wymiana paska rozrządu
- sprawdzenie pompy układu chłodzenia
dodatkowo
- wymiana świec
- sprawdzenie luzu zaworowego
- wymiana oleju i filtra
- wymiana filtra powietrza
- wymiana oleju w skrzyni biegów
Generalnie ja też kupiłem samochód z przebiegiem ok 120 tys i z doświadczenia wiem ,że przy tym przebiegu należy "pozbyć się" samochodu ,jeżeli nie zamierzasz jeździć do 160 tys lub więcejDlatego robiłem te czynnności na raty
co miesiąc po dwie
Comment
-
Zamieszczone przez sysio1 Zobacz postaPrzede wszystkim rozrząd, przy czym co mnie na początku zdziwiło to fakt ,że nie ma potrzeby wymiany pompy ,tylko należy ją wcześniej sprawdzić. Także w moim przypadku nie była wymieniana a koszt z robocizną to ok. 850 zł w Warszawie.
Comment
-
Zamieszczone przez Wednesday81 Zobacz postaCo do wymiany filtra paliwa czy ktos mam moze zdjecie jak powinien taki filtr wygladac do silnika 1.6l bo z tego co czytalem to jest w jakims dziwnym miejscu w baku?!
Comment
-
Zamieszczone przez DFX1985 Zobacz postaTak jest z tyłu koło baku, ponoć sie go wymienia przy 120tys km. Co dziwne ten filtr kosztuje około 150 zyla, przynajmniej rok temu ja tyle zapłaciłem ale i tak poszedł do zwrotu bo za wcześnie. Wygląda jak taka tubka z wychodzącymi przewodami paliwowymi!
Comment
-
Witam podłącze się pod ten temat, mianowicie kupiłem moje auto (civic 1.6 v-tec sedan 2001r.) przy przebiegu 115 000 km, od razu do wymiany poszedł kompletny rozrządpo drodze do dzisiejszego stanu 166 000 km co roku wymieniany olej flitr oleju i w razie potrzeby łaczniki stabilizatora, tuleje, tłumik, klocki i tarcze oraz przeglad i nabicie klimy. Pozatym nie inwestowałem w auto nic. I teraz pytanie. Może ktoś doradzi i podpowie czy warto coś sprawdzić wymienić oprócz tych rzeczy które opisałem powyżej przy obecnym przebiegu auta, zastanawia mnie np rozrząd co ile trzeba go wymienić? pozdrawiam
ps: Auto użytkuje od 3 latLast edited by Esco; 25-10-2013, 21:12.Aby uniknąć tego, co silne, trzeba uderzać w to, co słabe - Sūn Zǐ (孙子兵法)
http://www.civicforum.pl/showthread....-VII-1-6-V-tec
Comment
-
Co do filtra paliwa to w silniku 1.4 jest w baku, a dostaje się do tego cudą sciągając tylną kanapę. Czy jest jeszcze jedne właśnie ta gruszka obok baku? Wynikało by że ma tak jakby dwa filtry? Bo faktycznie jak leżałem pod samochodem to widziałem coś takiego po lewej stronie.
Comment
Comment