Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chrobotanie pod maską podczas ruszania..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chrobotanie pod maską podczas ruszania..

Mój problem objawia się w następujący sposób:

- podczas dodawanie gazu na 1 lub 2 i ostatecznie przy dużym obciążeniu lub pod górkę słychać chrobotanie pod maską (bardziej po lewej stronie niż po środku).
    - nie dzieje się tak przy nierównościach lub skrętach, tylko jak wyżej

Jest to odgłos trwający chwilkę i dzieje się tak po rozgrzaniu silnika. Na zimnym silniku objawów brak...

Nie ma pomysłu co to może być. Sprzęgło jest w porządku i nie ma objawów jego końca

Honda Civic 2003 145tys. km

Wydaje mi się że to wahacz dolny lub górny. Tez tak miałem

Comment

Ja w swojej 3D z 2004 roku przy ruszaniu gwałtowny przy małej dawce gazu słyszę coś w stylu wyrobionych "poduszek" silnika i też raczej z lewej strony, objawia się to również, gdy jadę na jałowym i naglę dam po gazie. Nie wiem, czy mogę porównywać mój problem do tego z początku tematu, natomiast poduszki silnika mogą różne odgłosy wydawać i warto je też sprawdzić.

P.S. a może w mojej sprawie ktoś coś wie?

Comment

stawial bym iz to napewno poduchypod silnikiem.. przerabialem ten temat. co do problemu kalla to karl ma swieta racje. tesh przerabialem ten temat do niedawna
        Last edited by dlugii88; 06-11-2009, 01:33.

Comment

poduszka pod silnikiem okazała się problemem... już wszystko w porządku Dziękuję za zainteresowanie

Comment

Working...
          X