Witam wszystkich...Co moglibyscie doradzic przy tuningu lamp przednich...chodzi mi glownie o efekt xenon/niebieskie swiatla(nie profesionelne xenony gdyz mnie nie stac, a chcialbym jakos podtuningowac). Do postojowek to pewnie jakies diody, a na H4 co mozecie doradzic. Oraz do zegarow czy jak wepne niebieskie diody to jak zablysna wskazowki bo orginalnie to one sa czerwone i swieca na czerwono przy zwyklych zaroweczkach, czy moze za wskazowki odpowiadaja inne zaroweczki, a za reszte inne??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Oświetlenie Civic 1.4 2003
Collapse
X
-
nie wiem czy wiesz, ze do xenonow potrzebujesz samopoziomowanie i spryskiwacze swiatel, ktorych prawdopodobnie nie masz? jak zalozysz niebieski ksenon, to licz sie z tym, ze tym bardziej sprowokujesz kontrole i ryzykujesz utrate dowodu. wez tez pod uwage jak bedziesz oslepial innych swoim niefabrycznym ksenonem.
diody w postojowkach? masakra. lepiej bys sobie kupil przeciwmgielne (po tym zdjeciu ktore widze wyglada na to ze nie masz) i na tym zaprzestal.
nie wiem czy tak jest wszedzie, ale wskazowki nie 'zablysna' na niebiesko, musisz miec nakladke na tarcze indiglo (poszukaj sobie na allegro), wskazowke musialbys przemalowac.
-
Prócz oślepiania i strady dowodu, możesz nie dostać odszkodowania w razie jakiejś stłuczki, bo jeśli ksenony nie będą miały samopoziomowania (bo spryskiwacze możesz sobie dorobić a samopoziomowania poza ASO nie) Twój ubezpieczyciel może zarzucić Ci, że w świetle przepisów Twój pojazd był nie sprawny i lipunia... więc chyba raczej nie warto.
Moim zdaniem moda na pseudoksenony powoli mija, a jedyne co warto w tej kwestii, to mieć orginalne, wtedy nie martwisz się niczym i tylko cieszysz wszystkim, co one dają
Comment
-
Dzieki za info... wiec dam sobie spokoj z tym moim tuningiem..ale mam prosbe. Jakie dobre zaroweczki moglibyscie polecic, chodzi mi o cos bardziej jasniejszego niz te zwykle. Kuzyn kupil sobie w angli jakies zarowki co bardzo mocno swieca jasno-bialym swiatlem, z domieszka niebieskiego lecz nie mam pojecia jakie to zarowki. Czy spodkam cos takiego u nas? Jak znacie to bede bardzo wdzieczny
Comment
-
Swego czasu inwestowałem w żarówki z domieszką niebieskiego - totalne badziewie, mało świeci i przepala się szybciej, niż normalna.
Ja po przygodach z moimi żarówkami włożyłem Philipsa o zwiększonej jasności - generalnie Philips ma dwie, przedłużające żywotność i zwiększające widoczność. Śmigam na tych drugich od dłuższego czasu i święcą elegancko... prawie jak ksenony- je polecam...
Comment
-
Nie do końca... o czymś takim:
ŻARÓWKA H4 12V PREMIUM +30% PHILIPS ORYGINAŁ (715724685) - Aukcje internetowe Allegro
Comment
-
co do zarówek philipsa to zakupilem gt-150 i bardzo dobrze swieca, w nocy o wiele lepiej widac droge przed samochodem, jedyny problem jaki zauwazylem to jak jade w lesie i nie ma zadnego innego oswietlenia to ci co jada z przeciwka mrugaja na mnie (2 razy bylem juz sprawdzac wysokosc swiecenia świateł i sa dobrze)
Comment
-
Witam, podzielam zdanie poprzedników lepiej zainwestuj w swiatła przeciwmgłowea dokładanie takich "xenonów" mija sie z celem weź pod uwagę to iz ten rodzaj swiatła jest okolo 3razy jasniejszy niz przecietnych zarówek samochodowych, reflektor ktory masz w aucie nie jest przystosowany do tego typu oswietlenia i prawdopodobnie nie bedziesz mógł zawsze idealnie ustawic swiateł jezeli dokładany xenon to tylko w lampach soczewkowych o temperaturze koloru 4300K do 6000K ,dodatkowo bez samopoziomowania oslepiasz innych kierowców - postaw sie na ich miejscu. Co do żarówek typu H4 polecam także Osram cool blue,na serwisach swego czasu schodziły tez Osram night breaker, lecz słyszalem ze ich zywotność nie jest zbyt długa. Philips GT150 jezdzilem z nimi daja radę ładne białe światło
Poziniej przesiadłem sie na Philips vision plus +30% lecz wybor nalezy tylko do Ciebie. Pozdrawiam.
Kolega Lucas1983 ma racjemi Osramy NB padły w miarę szybko, a cool blue ładnie działają i dają bardzo dobre światło ! Również polecam
Comment
-
Zamieszczone przez Lukas_1983 Zobacz posta...jezeli dokładany xenon to tylko w lampach soczewkowych o temperaturze koloru 4300K do 6000K...
Ja do tej pory nie rozumiem, czemu w UFO nie ma soczewek
Comment
-
Mowa była o dokładanych zestawach wyładowczych tzw HID w miejsce reflektora przystosowanego fabrycznie pod żarówke halogenowa typu H4. Po pierwsze jest to niezgodne z przepisamispotkałem sie z opinia że po zamontowaniu takiego chinskiego zestaru HID do standardowego reflektora zdarzaly się trudności z wlaściwym ustawieniem świateł, chodzi tutaj prawdopodobnie o ta granice swiatła i cienia, jezeli popatrzymy przez przyrzad do ustawiania swiateł. Co do temperatury koloru to do granicy 6000K na jezdnie pada biale swiatło im temperatura koloru jest wyższa tym wieksza poswiata koloru niebieskiego, ktory pozniej z kolei przechodzi w fiolet. Nie wiem czy spotkaliscie na miescie gdzies keidys takie auto ja mialem ta watpliwa przyjemnosc mijac taka corse z dokladanym "xenonem" swiatła swiecily na gleboki fiolet tak dajac po oczach ze nie dało sie nawet patrzec w strone tego pojazdu, a była to godzina 16 po poludniu :P Normalnie miałem ochote wyjsc i mu porozbijac te lampy.
Na co dzien mam stycznosc z pojazdami marki niemieckiej, sporo tez bywam na serwisie wiec dziele sie tym co uslyszalem badz przeczytałem z roznych zrodelLast edited by Lukas_1983; 20-08-2009, 07:11.
Comment
Comment