Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy sport spala wiecej???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy sport spala wiecej???

Czy wersja SPORT spala wiecej paliwa??? od zwykłej wersji...??
    czy spalanie zwieksza sie tylko w type r lub type s .... pytam o rocznik 2005

Pozdrawiam
    Niunia

SPORT to tylko pakiet stylizacyjny, taki tuning optyczny... reszta jest taka sama jak w zwyklych wersjach civica. Rózni sie tylko zderzakami, felgami, fotelami, kierownica, itd. cala mechanika a co za tym idzie spalanie jest taka ja w przcietnej hondzie civic, wiec sie nie obawiaj
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

jezuuu dzieki no nareszcie sie doeczekalam odpowiedzi;P
      wiec chyba jednak sport bardziej cieszy oko hmmm..??

Dzieki Remek

Comment

OD razu Jezu... wystarczy Remek pewnie ze bardziej cieszy oko, bo wyglada ja Type r, tylko ma 1 wielka wadę... cieszy sie cholernym zainteresowaniem w srodowisku typów spod ciemnej gwiazdy :/

Comment

no nie gadaj.... tzn ze cale auto moga mi ukrasc czy tylka znaczki ??? lub moje super biale zegary czy fotele ;P:P???
          a jeszcze jakies wady???

Comment

NO cale a pozniej dopiero najwyzej pojdzie na czesci Czytalem gdzies na tym forum ze kogos w SPORCIE zatrzymala policja (dwukrotnie) i ostrzegala przed zlodziejami... Jesli chodzi o wady i zalety to polemam autocentrum.pl tam znajdziej wiele opinii uzytkownikow tego i innych aut

Comment

hehehe o qrde...
              dzieki wielkie chyba za Nim kupie pomysle o garazu albo jakis nadajnik gps zainstaluje

okej lece nynac bo juz czas jutro do pracy trzeba wstac

Pozdrawiam
              Gosia

Comment

Sport pali troszkę więcej bo ma szersze opony co za tym idzie większe opory toczenia
                ( piszę oczywiście o standardowym wyposażeniu bo do innych możesz tez zamontować szerokie opony)

Comment

No tak Remek - moje posty czytałeś o policji i ostrzeganiu ...

Na razie wszyscy mają rację co do pytania w pierwszym poście - To jest tylko stylistyka, aczkolwiek bardzo fajna

Ja mogę polecić to auto jak szukasz Sporta : HONDA CIVIC SPORT 1.7 CDTI (704863433) - Aukcje internetowe Allegro

Koleś kupił od mojego brata i uznał po niecałym miesiącu że za słabe i chce kupić Type'rke ... a tamta już spala więcej

Comment

ta fajna wlasnie takiej szukam czarnej w dislu tylko nieco tanszej chce wydac gora 33000
                    a czasu mam do swiat
                    ale dzieki wielkie

Comment

Od niedawna jestem posiadaczem wersji sport 1.6. Auto spala mi ok 6 l na trasie do 8.5 -9 w mieście co jest myślę niezłym wynikiem.
                      Szerokie ogumienie może rzeczywiście zwiększać spalanie, ale mnie jednak bardziej irytuje słyszalny we wnętrzu szum opon. Za to prowadzenie w zakrętach - bajka

Comment

Zamieszczone przez bushido82 Zobacz posta
                        Szerokie ogumienie może rzeczywiście zwiększać spalanie, ale mnie jednak bardziej irytuje słyszalny we wnętrzu szum opon. Za to prowadzenie w zakrętach - bajka
                        Moze szum zależy od opon? w swoim nic takiego nie słyszę, chyba ze w ctdi zagłusza wszystko klekot spod maski . Co do zakrętów zgadzam się - poezja!
                        1,7 CTDI Sport 04'

Comment

ja by mz tymi zakretami nie przesadzala.. dla mnie koszmar.. moim zdaniem nie trzyma w ogole, jak dla mnei bardzo mieki samochod..ale to tylko takie moje odczucia w koncu wczesniej jezdzilam na betonie spietym rozporkami i nnymi wynalazkami..

Comment

czy ctdi jest głośny to bym dyskutował... no chyba że ja mam jakiś egzemplarz bo chodzi jak pszczółka, a w zakrętach potwierdzam trzyma sie dobrze, może przez to że wcześniej jeździłem francuzami wygoda ale w zakrętach trochę gorzej

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
                              czy ctdi jest głośny to bym dyskutował... no chyba że ja mam jakiś egzemplarz bo chodzi jak pszczółka, a w zakrętach potwierdzam trzyma sie dobrze, może przez to że wcześniej jeździłem francuzami wygoda ale w zakrętach trochę gorzej
                              To zależy do czego się dzwięk ctdi porówna..Po jeżdzeniu przez lata małolitrażowymi benzynami ja go wyraźnie slyszę..chociaż jak na diesla to bardzo subtelny klekot (przy ok. 2 tys obr. prawie jak benzyna)
                              1,7 CTDI Sport 04'

Comment

Working...
                              X