Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłużnica mocno skrodowana

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podłużnica mocno skrodowana

Witam serdecznie.
    Mam VII 2004 po lifcie. Kupiłem w 2009 i wszystko fajnie. Ale chciałem konserwacje podwozia wykonać i niestety pod autkiem podłużnica wyglada jak na zdjęciu.
    Warte zachodu? Da radę zrobić? Jaki koszt może być?
    Załączone pliki

Najpierw trzeba to oczyścić żeby stwierdzić czy istnieje możliwość odbudowy podłużnicy, jeśli nie jest cała przegnita wycina się skorodowane elementy i wstawia nowe.
    Nikt ze zdjęcia nie wyceni Ci tej roboty, dopiero po oczyszczeniu można cokolwiek ocenić. Podjedź do kogoś ogarniętego w okolicy kto zajmuje się takimi rzeczami i spytaj.
    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
    sigpic

Comment

Wypadły zaślepki i sól, błoto leciało do środka i żarło. Niestety ale trzeba minimum raz w roku sprawdzać podwozie i te zaślepki przyklejać.

Comment

Blacharz to ogarnie, tylko kwestia tego, czy będzie do czego spawać.. trzeba wszystko zedrzeć do gołej blachy i wtedy będzie wiadomo.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

I od 2009 nie zaglądałeś pod spód samochodu ? To nie zrobiło się w jedną zimę

Comment

Raz była na konserwacji.
            Mechanika odwiedza na wymiany tematów eksploatacyjnych. 2 lata temu miska olejowa miała pęcherz i wymienialiśmy.
            W tym roku byłem i robiłem min. Rozrząd i mechanik mi zwrócił uwagę. Październik wyglądało takEF324B91-CDCE-4910-8AE5-826CD7890E15.jpg
            Postanowiłem się tym zająć, miesiąc i już mamy dziurę. Czekam na opinie blacharza i co dalej z tym fantem zrobić. Przesiadkę na Civic X chciałem zrobić za rok, ale zobaczymy co tu wyjdzie.

Comment

Blacharza mówi ze do ogarnięcia, ale trzeba cały środek wymontować- roboty na 3-4 dni i 2k muszę liczyć.

Comment

Na tym etapie to jeszcze spokojnie to zrobisz. Dziwne, że podłużnica tak zgniła, a progi jeszcze całkiem dobre.
                Mam wrażenie, że poliftowe wersje mają dużo większy problem z korozją, niż te starsze.

Comment

Konserwowałem już podwozie. Może dlatego całe.
                  Teoria zaślepki brzmi sensownie, gniło od środka i nie było widoczne, teraz wysypało na druga stronę.

Comment

Working...
                  X