Witam.Posiadam Honde civic w sedanie z 2002 roku sprowadzoną z Danii.Czy ktoś z was spotkal się z takim ustrojstwem jak na zdjęciu?Dodam że było to przyklejone do szyby czolowej po stronie pasażera.20200414_130133.jpg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ustrojstwo przyklejone do szyby
Collapse
X
-
-
-
Jak klikam tymi guzikami to na wyświetlaczu nic się nie dzieje za to na odpalonym silniku w komorze silnika slyszę jakiś mechanizm.Ktoś się spotkal z czymś takim?20200414_130152.jpg
Comment
-
Skoro z Danii to słownik i słowo "PASS" oznacza "przełącz". Jest też tam ikonka "antenka", to sugeruje jakieś łączenie się z GSM ..? nie wiem?
Rzęzi coś pod maską sprawdź co tam się rusza jak tym urządzeniem operujesz?
Zatrudniłem google - tłumacz - Duński
wpisałem: "tempomat FS03" - dostałem to: "fartpilot FS03" - https://www.dba.dk/citroen-jumpy-20-.../id-505208042/
kliknij na Fotki : "Se alle 18 billeder i fuld størrelse" ... poznajesz:
czyli Duński tempomat będzie. albo czujnik opłaty parkowania ??? https://docplayer.dk/4299484-Brugerv...erings-ur.html
Bardzo popularne urządzenie w Duńskich samochodach, montują to na potęgę, dużo aut z Danii ma to zamontowane.
Tylko czemu to wyświetlaczem do szyby montują??? nie wiem? chyba o parkowanie chodzi. U nas wsadza się kartkę - w Danii ustawiasz czas a opłata ze smartfona?
Skoro jest antenka GSM to możesz opłacić zdalnie nie wracając się do auta ...?
może na promie manewrowy przestawia auta na grubość lakieru i musi widzieć ile ma miejsca ..?? nie wiem
Załączone plikiLast edited by rambo7; 15-04-2020, 08:27.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Dzięki Rambo.Ta rączka przy kierownicy też chyba była poza fabryką montowana ma oznaczenia jak na większości tempomatach czyli set acc res on off ale jak podczas jazdy klikam to slychać jakiś mechanizm ale nic to nie daje bo jak puszczam gaz to normalnie zwalnia.Zmieniaja się tylko podświetlenia tych guzików z zielonego na czerwony
Comment
-
A używałeś kiedyś tempomatu?
Nie, to spróbuj tak: prędkość auta powyżej 50km/h. klikasz ON i przyciskasz SET ACC. Wtedy tempomat powinien zapamiętać aktualną prędkość.
Jak przyhamujesz to tempomat przestanie utrzymywać prędkość. Po kliknięciu RES DEC powinien przywrócić zadaną prędkość. Jak dodasz gazu to po jego puszczeniu powinien powrócić do zadanej prędkości.
Kiedyś w starej 626GT też mieliśmy taki tempomat, który trzeba było włączyć, żeby zaczął działać. To był jeszcze mechaniczny sprzęt, silniczek, który dodawał gazu ciągnąc linkę przepustnicy.
Comment
Comment