Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak czytać wskaźniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak czytać wskaźniki

Honda civic 2004
    Co oznaczają wskażniki część rozszyfrowałem (paliwomierz,ładowanie akumulatora,temperaturę) ale niewiem co z resztą. Szczególnie interesuje mnie ten u góry który pokazuje kreski raz w lewo raz w prawo w kolorach zielony-niebieski?
    Co odczytuje po naciśnięciu przycisku pod prędkościomierzem?
    Co to za przycisk pod radiem u dołu AC (jak dobrze pamietam)?

pod prędkościomierzem masz ręczne kasowanie przejechanych kilometrów np. od ostatniego tankowania paliwa. Jak naciśniesz to pokazuje liczby km. jak przytrzymasz to następuje kasowanie i licznik biegnie od nowa. Takie ustawienia są dwa -drugie identyczne np. możesz liczyć sobie przejechane km od ostatniego miejsca. Kasowanie tak jak przy pierwszym sposobie. AC to włączenie klimatyzacji bądż jej wyłączenie.

Comment

Nad ac jest włączenie obiegu wewnętrzenego. Czyli jak jedziesz za kimś co smrodzi włączasz i nie czujesz. A niżej podgrzewanie tylniej szyby.
      Last edited by Krzysztof1969; 09-04-2009, 15:01.

Comment

Przyciskiem kasuje się kilometry, zciemnia oświetlenie tablicy ale też po kliku naciśnięciach pojawiają się napisy typ A typ B.

Comment

To są właśnie dwa niezależne liczniki, o których było wyżej. Możesz kasawać je niezależnie i robić dwa oddzielne pomiary, np. Licznik A - kilometry na określonym odcinku, a licznik B (jak benzyna) kilometry od ostatniego tankowana. Acha i najważniejsze, oba liczniki wyskalowane są do 999.9 km, potem się zerują i lecą od nowa (przynajmniej w roczniku 2002 tak jest)

pzdr.
          Adam
          sigpic

Comment

hej
            Głupie pytanie ale czy w civicu 2002 widać jakąś kontrolkę że palą się światła postojowe i te do jazdy (nie długie)? Nie wiem czy mam spaloną czy może po prostu tam jej nie ma

Comment

Nie ma kontrolki, co mnie czasem trochę drażni i łapię się na tym, że co jakiś czas sięgam do przęłącznika i sprawdzam czy mam włączone światła - zwłaszcza w słoneczny dzień, kiedy nie widać podświetlenia zegarów.
              sigpic

Comment

Że co ściemnia sie oświetlenie tablicy a jak ??? Pierwsze słyszę ??

Comment

Mam Civica (IMA) i pokrętłem do kasowania liczników ściemnia się podświetlanie tablicy wskażników (piękny niebieski kolorek)

Comment

Krzysztof1969 nowsze VII tak mają, chyba po lifcie wprowadzili tą opcję.

pzdr.
                    Adam
                    sigpic

Comment

hehehhe mam to samo... trochę dziwne... na początku myślałem że coś się zepsuło Dzięki i pozdro
                      Last edited by rambo7; 13-04-2012, 07:59. Powód: cenzura

Comment

Zamieszczone przez adam1979 Zobacz posta
                        Krzysztof1969 nowsze VII tak mają, chyba po lifcie wprowadzili tą opcję.

pzdr.
                        Adam
                        Nie do końca to prawda.
                        Ja posiadam 1.7i ES 2001 i obok pokrętła do zerowania licznika, w lewo, pod obrotomierzem jest podobne, a służy do regulacji intensywności podświetlenia zegarów.

Pozdrawiam
                        Kmicic

Comment

Working...
                        X