Zakupiłem Honde Civic 2004 dzisiaj zauważyłem jak chciałem dolac płyn do spryskiwacznikyza, że zamiast zbiornika mam tylko coś w postaci lejka z niebieskim korkiem oraz luźny wężyk do spryskiwacza. Jak w tym modelu Hondy jest skonstruowany układ spryskiwacza (woreczek czy zbiornik z pompką).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spryskiwacz szyb.
Collapse
X
-
Ja mam civica z 2002 i u mnie jest zbiornik. Znajduje się w komorze silnikowej za lewym reflektorem (instrukcja). Zwróć też uwagę, że na tej rurce przyczepionej do niebieskiego korka powinna być podziałka, z której odczytasz poziom płynu.
pzdr.
Adam
-
Chłopaki mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby. Nie leje tak jak powinien - tzn. leje od początku do środka szyby. A żeby było śmieszniej pierwsze "siki" wystrzelał mocno. Silniczek oczywiście działa, z tyłu również (tam leje jak marzenie) Płyn jest. Sprawdziłem rozdzielacz i wychodzące od niego rurki. Przedmuchałem je sprężonym powietrzem (zgodnie z kierunkiem i w przeciwną stronę). Skutek tego taki że nie sika na początku mocno lecz od początku szyby do połowy... Nie wiem. Martwię się, że może odpowiedniego ciśnienia nie ma gdzieś albo silniczek już nie zasysa tak jak powinien. Może wy mieliście coś takiego? Pozdrawiam
Comment
-
Kilka dni temu kupiłem słynne już końcówki spryskiwaczy z Citroena C3 ( spryskiwacze tzw. deszczowe ), pasuja jak ulał i "deszczą" równo po całej powierzchni szyby, po prostu rewelacja za 28 zeta z groszami. Gość w ASO AutoGazda w Katowicach gdy poprosiłem o spryskiwacze do C3 zapytał tylko czy to maja byc deszczówki? Gdy odpowiedziałem, że chyba tak bo nie wiem dokładnie bo to do innego auta odpowiedział "aaa, pewnie do Hondy, sprzedalem już ich chyba z 1000 sztuk, deszczówki na pewno beda pasowały" i...tak było. Montaż pod ASO trwał 2, no może 3 minuty. Przed kupnem i wymianą radzę najpier sprawdzić czy bezproblemowo da się zdjąć wężyki z końcówek. W przypadku starych aut wężyki moga się zapiec i trzeba będzie je ciąć a wtedy juz może wężyk okazac się za krótki aby go podłaczyc pod nowe spryskiwacze. Wtedy trzeba bedzie dokupić w sklepie motoryzacyjnym z metr wężyka o srednicy 6mm za 1zł/m aby wymienic całość od trójnika.Last edited by Gość; 08-03-2010, 10:03.
Comment
-
Zamieszczone przez lajsta Zobacz postaKilka dni temu kupiłem słynne już końcówki spryskiwaczy z Citroena C3 ( spryskiwacze tzw. deszczowe ), pasuja jak ulał i "deszczą" równo po całej powierzchni szyby, po prostu rewelacja za 28 zeta z groszami. Gość w ASO AutoGazda w Katowicach gdy poprosiłem o spryskiwacze do C3 zapytał tylko czy to maja byc deszczówki? Gdy odpowiedziałem, że chyba tak bo nie wiem dokładnie bo to do innego auta odpowiedział "aaa, pewnie do Hondy, sprzedalem już ich chyba z 1000 sztuk, deszczówki na pewno beda pasowały" i...tak było. Montaż pod ASO trwał 2, no może 3 minuty. Przed kupnem i wymianą radzę najpier sprawdzić czy bezproblemowo da się zdjąć wężyki z końcówek. W przypadku starych aut wężyki moga się zapiec i trzeba będzie je ciąć a wtedy juz może wężyk okazac się za krótki aby go podłaczyc pod nowe spryskiwacze. Wtedy trzeba bedzie dokupić w sklepie motoryzacyjnym z metr wężyka o srednicy 6mm za 1zł/m aby wymienic całość od trójnika.
Comment
-
Siur, zdaje się, że chyba jeszcze mam opakowanie więc jutro odczytam i podam, nawet fotkę jak się uda
EDIT: Mówisz i masz - tak wyglądają spryskiwacze oraz ich opakowanieLast edited by Gość; 08-03-2010, 23:12.
Comment
-
Comment