Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tajemniczy przycisk.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
    nie jest to coś nad czym się spuszczamy
    No nad wykładziną lepie nie

Comment

Witam
      Moje pierwsze zapytanie, poza postem powitalnym
      nie chciałem zakładać nowego wątku, bo ten wydaje mi się być 'w temacie'
      Zakupiłem niedawno Civica IX z Danii, z lewej strony od kierownicy zlokalizowałem przycisk/diodę, która miga co jakiś czas lub jeśli się ją wciśnie to świeci na czerwono. Nie jest to żadna fabryczna instalacja, a ja obstawiam, że być może coś od 'antykradzieżówki', ale czy tak i jak to może działać to nie mam pojęcia. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym rozwiązaniem, albo może podpowiedzieć jak szukać i w którą stronę kombinować ? Załączam dwie foty

Załączone pliki

Comment

nie jest to element fabryczny, jest to coś dokładane przez wcześniejszego użytkownika, najpewniej jakieś ustrojstwo antykradzieżowe. Dobrze by było gdybyś się zapoznał z tym czymś, bo to działa tak, że zawsze się popsuje gdzieś w trasie w najmniej oczekiwanym momencie ... i stoisz i laweta. Gdzieś pewnie jest jakieś obejście gdyby to się popsuło, lepiej postaraj się rozkminić co to i gdzie i jak można to deaktywować w razie czego.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

No właśnie mam plan jakoś to rozkminić (raczej u elektronika), ale pomyślałem, że ktoś tu może podobne gadżety uskuteczniał
          Na ten moment wygląda to tak, że aktywacja jest po naciśnięciu, wtedy świeci ciągłym czerwonym, a jeśli naciskam ponownie to przestaje świecić i miga w odstępach czasowych. Póki co nie próbowałem wciskać/aktywować i zamykać auto, na tą chwilę nie używam

Comment

Working...
          X