Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wężyk tylnego spryskiwacza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wężyk tylnego spryskiwacza

Siemanko, znalazłem winowajcę który puszcza mi wodę do bagażnika, nie jest to lampa tylko ta guma która wprowadza przewód do auta przez bagażnik. Nie wiem niestety jak to się fachowo nazywa żeby to zamówić, okleiłem to jak widać sylikonem dookoła, wlatuje już mniej ale jednak na myjni albo przy intensywnych opadach nadal zbiera się tam woda.

DSC_0139.jpg

Poszukaj "przelotka gumowa " średnicę i długość dopasuj . Załatw sobie jakąś czarną masę uszczelniającą bo to strasznie razi po oczach. [emoji16]

Comment

Jak znajdę tą przelotkę to nie będę musiał mieć żadnej czarnej masy hehe, nic innego nie miałem pod ręką a wody tamtędy wchodziło że masakra, sama rdza w bagażniku, pewnie poprzedni wlaściciele nawet o tym nie wiedzieli

Comment

Zamieszczone przez adamek940225 Zobacz posta
        znalazłem winowajcę który puszcza mi wodę do bagażnika, nie jest to lampa tylko ta guma która wprowadza przewód do auta przez bagażnik.
        spokojnie, to nie jest przewód ani przelotka, to jest wężyk spryskiwacza. Tobie nie leci tam woda tylko masz uszkodzony wężyk którym prowadzony jest płyn spryskiwacza.
        Przelotka to jest po drugiej stronie w której są przewody elektryczne.
        Sprawdź dokładnie wężyk bo tam masz pęknięcie.
        Nie ma możliwości aby spływająca woda z dachu dostawała się do środka do profili zamkniętych. Wężyk co pokazałeś na foto ma kołnierz gumowy taki sam jak ten co jest przy klapie (nieposmarowany) i to na tyle uszczelnia że możesz lać na to ile chcesz wody i nie przepuści.
        Mówię Ci że jest pęknięcie.
        Zamieszczone przez adamek940225 Zobacz posta
        wlatuje już mniej ale jednak na myjni albo przy intensywnych opadach nadal zbiera się tam woda.
        to jest na pionowej ściance karoserii tam nie stoi woda, chyba że tym silikonem przykryłeś korozję otworu - dziury ?
        Oczyść to dokładnie z silikonu, wyjmij kołnierz gumowy - rozłącz przewód od rurki która leci w profilu zamkniętym tylko jej nie puść bo wpadnie i trza będzie ją łowić.
        Oceń czy otwór w blasze nie jest skorodowany - nie ma bąbli bo napuchnięte może robić szparkę i wtedy wleci woda.
        Tam elektryki nie ma - to jest wężyk do spryskiwacza tylnej klapy.
        Tę czarną część zdemontuj, weź pompkę zatkaj z jednej strony i pompuj w drugą - zlokalizuj pęknięcie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X