Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda civic vii zaślepka spryskiwacza lampy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda civic vii zaślepka spryskiwacza lampy

Chodzi o srebrną (lub czarną, etc..) nakładkę na zaślepkę spryskiwacza prawego - szukam ale nie znalazłem - na allegro jest lewa zaślepka niestety,
    nieco drogo bo 90 zł.. Prosze o sugestie gdzie by tu nabyć - poza ASO oczywiście

spryskiwacze miały tylko niektóre wersje i jest to rzadkość, i dlatego jest drogo, nie ma tego za wiele.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

A czy ktoś do 7gena dokładał spryskiwacze lamp (egzemplarze, które nie miały ich fabrycznie)?
      Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
      Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
      Ale o Hanie trzeba dbać
      Moje maleństwo: ES7

Comment

Jest to mega rzadkie w tym modelu i jak się zepsuje to niestety jest drogo, lub nie działa wcale (ogromne oszczędności płynu )
        Ja posiadam fabryczne spryskiwacze reflektorów, jednak zepsuł się silniczek i nigdzie nie ma takiego w sprzedaży. Same zaślepki przy tym to pikuś. Poszukaj na szrotach lub u mechaników, którzy specjalizują się w Hondach. Co tu dużo mówić...
        Było Honda Civic VII EU8 D16V1
        Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Ja chyba mam gdzieś w garażu oryginalny komplet prawy (mechanizm z zaślepką czarną)... muszę poszukać

Comment

Poruszę temat bo nie ma sensu zakładać nowego a wiec mam takie cudo własnie jak tu piszecie i pytanie jak zablokować żeby mi nie leciał płyn własnie stamtąd ? Mam zaślepkę, z jednej jest okej nie leci jak używam spryskiwaczy a z drugiej leci płyn chociaż zaślepka jest ;\ W sumie tez pomysł żeby wyłączyć te silniczki które odpowiadają za spryskiwanie lamp, każda opcje od was rozważe. Dziękuje

EDIT: znalazłem ze można bezpiecznik wyjąc tylko, lecz nie mogę znaleźć który to może ktoś wie ?
            Last edited by Kamil1; 27-02-2018, 00:14.

Comment

coś mi się zdaje że z uruchamiania za pomocą manetki, nie ma bezpieczników spryskiwacza jest to zasilane bezpośrednio przez bezpiecznik główny (zderzeniowy).
              Kierownik Działu Diesla

Comment

To jedynie odpiac silniczki hah :P

Comment

Wydaje mi się, że jest od tego bezpiecznik.
                  Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale na 99% jest to:

cache.jpg

Możliwe, że to jest połączone razem z resztą spryskiwaczy, ale mocno mi się wydaje, że to jest tylko od sprysków reflektorów.
                  Było Honda Civic VII EU8 D16V1
                  Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

możliwe! dzięki za schemat, bo chyba nie ma na forum nalepki bezpieczników taką pokazałeś.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

20231201_221825.jpg

Witam. Odświeżę temat. Nwm czy samo odpadło, czy ktoś sobie "pożyczył" ale poszukuję zaślepki. Ceny z kosmosu. Ponad 120 zł za kawałek plastiku. Kupował ktoś zamiennik ? Ktoś coś poleci ?
                      Znalazłem coś takiego. Warto ?

Comment

Witam pytanie ogólne. Ktoś wjechał mi w auto i uciekł . Uszkodził mi spryskiwacz reflektora prawy zaślepkę mam . Pytanie idzie dostać gdzieś spryskiwacz? Stary mam ale uchwyt połamany. Wrzucę zdjęcie poglądoweScreenshot_2024-07-25-17-43-58-980_pl.allegro.jpgScreenshot_2024-07-25-17-44-03-399_pl.allegro.jpg

Comment

Working...
                        X