Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mega przebieg w 1,4 w roczniku 2005r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mega przebieg w 1,4 w roczniku 2005r

Dzień dobry

Taka mała ciekawostka. Dzisiaj przyglądałem się na parkingu pod pracą zaparkowanej tam hondzie
    5d, szary metalik, Akurat przyszedł właścicel i zapytał co szukam. Pewnie myślał, że chce mu skroić
    Powiedziałem, że też mam 7gen i tak tylko oglądam. Wielkie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem przebieg. Szok
    2005r 1.4 silnilk

Co to za przebieg ?, przecież to HONDA . Tak serio, to robi wrażenie , mam rok starszego z tym motorem i nawet połowy tego nie osiągnąłem. Dobrze wiedzieć, że tyle km śmigają Civici. Chociaż z chęcią poznałbym jeszcze historię Hond z takimi przebiegami, jakie i czy w ogóle jakieś problemy/naprawy (przy silniku i osprzęcie) zdarzały się w trakcie użytkowania. Dodatkowo by był to komfort psychiczny, że można bezstresowo robić takie przebiegi.

Ciekawe jest też, że małą benzyną ludzie "stukają" tyle km .

Comment

A ludzie wierzą w 25 letnie passaty z 190 000 km... masakra, przebieg taki bym powiedział, normalny bo to jest średnio 35 kkm rocznie czyli 3 tysiące miesięcznie, czyli nie aż tak dużo , chciałbym mieć kiedyś auto co ma 500 kkm i się chwalić, że lata, co to za sztuka mieć nówke z salonu co smiga, sztuka mieć 7 cyfr na liczniku i jeździć

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
        A ludzie wierzą w 25 letnie passaty z 190 000 km... masakra, przebieg taki bym powiedział, normalny bo to jest średnio 35 kkm rocznie czyli 3 tysiące miesięcznie, czyli nie aż tak dużo , chciałbym mieć kiedyś auto co ma 500 kkm i się chwalić, że lata, co to za sztuka mieć nówke z salonu co smiga, sztuka mieć 7 cyfr na liczniku i jeździć
        Zrób remont silnika i będziesz miał 500 kkm

Comment

U mnie za chwilę będzie 400 tys km (VII 2002) . Ale bez remontu w najbliższym czasie się chyba nie obędzie... Marzeniem moim jest, żeby ten samochód przejechał do 500 tys...

Comment

Możesz wierzyć lub nie w przebieg, ale wszystko zależy od wielu czynników. Przykładowo drogi do pracy, wyjazdów, dostępnością innych samochodów. Ja od września przejechałem 8tys. km. Jak stuknie w 1rok 10 tysięcy, to daje od 2005 roku przebieg 12x10tys=120 tys. przebiegu. Ma 171 tysiące aktualnie. Na 90% przebieg jest prawdziwy.

PS Tytuł tematu jest zle nazwany: od 2005 a nie od 2015

Comment

tak, zły tytuł, teraz zauważyłem

zmieniłem tytuł.
              r7.
              Last edited by rambo7; 04-08-2017, 09:30. Powód: edit

Comment

Różnie ludzie jeżdżą, nie długo swoją będę sprzedawał 1.4s 90km 2005r. Sprowadzona z Belgii z salonu kupiona ( przy salonowy komis), na carpass zgadzał się stan licznika i było 92 tys km. Po 2,5 lat użytkowania zrobiłem 110 000 km, także żaden przebieg, teraz będzie problem sprzedać że cofany licznik. Znajomy ma accorda 2.0 ( 2006) i przebieg 600 k

Comment

U mnie dziś strzeliło 270 000 km. Jeździ super i nie żłopie oleju nic! 7 letnie auto
                  4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                  Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                  https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Working...
                  X