Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niezidentyfikowany obiekt - element wnętrza samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Niezidentyfikowany obiekt - element wnętrza samochodu

Znalazłem dzisiaj na dywaniku pasażera pod schowkiem taki dziwny obiekt. Gumowa jakaś zaślepka?, pusty w środku, z jednej strony otwarty, z drugiej zamknięty. Wykonany z średniej twardości gumy.
    Nie wiem skąd to jest. Sprawdzałem parę dni temu stan filtra kabinowego, ale nie sądzę żebym o coś zawadził. Dzisiaj szukając miejsca, z którego może pochodzić nic nie zauważyłem.
    Ktoś wie co to jest i skąd?

IMG_20160617_115611859.jpgIMG_20160617_115637161.jpgIMG_20160617_115644293.jpg

komuś wypadło, to nie z tego samochodu .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

U mnie było coś takiego w aluminiowej gałce zmiany biegów. W środku był kiedyś gwint, ale się wyrobił i gałka się okręcała więc musiałem zeszlifować "na okrągło" zwykłą nakrętkę i wcisnąć zamiast tej plastikowej tulejki. W dalszym ciągu wala mi się to plastikowe coś po aucie
      Było Honda Civic VII EU8 D16V1
      Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Pod schowkiem pasażera jest od spodu pokrywa . która ma dwie bodajże takie gumeczki. Gumeczki te są nałożone na pokrywe od strony komory ,po to aby nie przenosiły drgań na pokrywę.

Comment

Mam podobne pytanie. Znalazlem w schowku taki plastikowy element jak na foto. To jakaś spinka? Ktoś kojarzy co to moze być? 20201111_132218.jpg

Comment

To jest chyba element szyny fotela. Blokuje zbyt mocne wyjechanie fotela z szyny.

Comment

Potwierdzam mi to też kiedyś wypadło jak wyciągałem fotel na zewnątrz, ale to bardziej służy jako maskownica/zaślepka bo raczej taki kawałek plastiku nie ma możliwości blokowania szyn.

Comment

Dzięki, za podpowiedź. Przynajmniej wiadomo co z tym zrobic. To jeszcze jedna zagadka. Przy demontazu przelacznika sterowania i ogrzewania lusterek, wypadła mi na podłogę auta taka spinka. Wyglada jak jakieś mocowanie tego przełącznika do deski rozdzielczej ale nijak nie mogłem jej dopasować. Albo wypadała albo przeszkadzała w włożeniu przełącznika na miejsce.20210109_154708.jpg

Comment

To jest blaszka tak jak mówisz - blokująca we wnęce przycisk podgrzewania lusterek i ich regulacji. Mocowana ona jest na dole - od spodu przycisku jak go wciskamy. Proszę oto zdjęcie jak ma być on zamontowany.

obraz_2021-01-28_193827.jpg

Comment

...dokładnie tak jak pisze raybox, do tego dodam że jest bardzo trudno wyjąć ten cały moduł, o ile pamiętam trzeba go wypchać od środka bo ta blacha trzyma niesamowicie, walcząc od strony frontu np śrubokrętem to na 100% uszkodzimy tapicerkę. Ia ta blaszka potrafi się odpiąć najczęściej od tego przycisku i gdzieś spada na podłogę.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki serdeczne. Przyznam, że zamontowałem ten przełącznik bez blaszki i trzyma się idealnie. Jak pogoda się poprawi i nastaną cieplejsze dni to sprobuję blaszkę jednak umieścić we właściwym miejscu bo się wala po schowku

Comment

Witam, niedawno wjeżdżając pod blok taki klips czy jak to nazwać wypadło mi na buty spod kierownicy/ deski, ma ktoś pomysł co mogło to trzymać?IMG_20210407_191444.jpgIMG_20210407_191440.jpgIMG_20210407_191435.jpg

Comment

zdjęcie nr 2
                          Trzyma osłonę, ostre pazurki w środku trzymają się plastiku, który może być odłamany.
                          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dziękuje za szybką odpowiedź, klips już zamontowany.

Comment

Silentblok horniho stredniho cepu palubni desky...klidne to vyhod..normalne se tam nedostanes ????20211021_180740.jpg

Comment

Working...
                              X