Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kruciec? Dysza spryskiwacza tylnej wycieraczki w EP

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kruciec? Dysza spryskiwacza tylnej wycieraczki w EP

Mam problem z tylną wycieraczką. Po jej wymianie płyn mi tryska na oprawką, a jak zciągnę tą osłonkę i stanę przy wycieraczkę wali na wprost prosto w twarz. Wniosek z tego taki, że tam powinien być jakiś króciec kierunkowy strumienia płynu na szybę. Przed wymianą miałem tak samo, więc elementu nie zgubiłem tylko prawdopodobnie nigdy go nie miałem.

Jak się nazywa ten element i gdzie najlepiej go kupić?

Jest to dysza spryskiwacza. Możesz popytać w sklepach motoryzacyjnych. Tutaj jakaś używka: https://allegro.pl/dysza-spryskiwacz...676132614.html

Comment

O dzięki. O to mi chodziło... chyba bo słabe zdjęcie W sklepie pytałem to nie mieli albo nie wiedzieli o co mi chodzi... skoro ja sam nie umiałem podać nazwy. Dzięki bardzo za pomoc.

Comment

wydaje mi się że chodzi dokładnie o takie coś? ...jeśli mowa o tylnym spryskiwaczu. Ta dysza (sama końcówka) ma możliwość ruchu. Tam nie wsadzisz klasycznej dyszy jak na masce.
        Załączone pliki
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Sory, tematu nie obserwowałem jak myślałem, że mam odpowiedź. A teraz zasadziłeś ziarenko niepewności panie Prezes. Czyli co? Dlaczego w takim razie u mnie płyn tryska w zaślepkę zamiast na szybę?
          Last edited by Pankiew; 09-11-2014, 12:37.

Comment

Zamieszczone przez Pankiew Zobacz posta
            Czyli co? Dlaczego w takim razie u mnie płyn tryska w zaślepkę zamiast na szybę?
            nooo czyli nie ma tego "dinksa" tej czarnej końcówki z dyszą po boku. Jak jest to uwalone, to pryska prosto w zaślepkę i sie robi a'la "fontannna"... pryska wszędzie wokoło ale nie na szybę w kierunku 3-go światła stop.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

a da się to dokupić czy to jest z całym elementem? może samemu takie coś dorobić?

Comment

obawiam sie że to jest całość razem z całym ramieniem schowanym i zamocowanym w tylnej klapie, samej końcówki nie dokupisz.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Shit. Dostać się tam to jest mordęga. hmm.... zobaczę później jak to jest u mnie zrobione, pomierzę i zobaczymy czy da się zrobić Zrobi się w konstrukcji otwór łączony, a potem damy schemat na forum jak się uda
                  Dzięki Prezes.

Comment

Zamieszczone przez Pankiew Zobacz posta
                    Zrobi się w konstrukcji otwór łączony, a potem damy schemat na forum jak się uda
                    kombinuj ... sprawne patenty są w cenie .
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Czego tu brakuje

Witam kupiłem ep4 i brakowało wycieraczki tylnej, wycieraczke kupiłem włączam ładnie chodzi płyn leci ale nie na szybę . Ktoś mi powie jak to rozwiązać albo co kupić bo szukając spryskiwacza tylnej wycieraczki nic nie wychodzi niestety
                      IMG_20170212_203137.jpg

Comment

przeniosłem tutaj, brakuje tego co pokazane na Foto we wpisie #4.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                        X