Zauważyłem dzisiaj, że w moim wozidełku ledwie wycieraczki chodzą i ledwie "sika" płynem na szybę. Z tyłu chodzi ok, ale znowu w ogóle nie spryskuje szyby. Podejrzewam, że na silniczki przychodzi koniec. Macie jakieś pomysły co innego mogło by być?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
słabo chodzące wycieraczki
Collapse
X
-
Sprawdzałeś poziom płynu do spryskiwaczy?EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
-
Jesli chodzi o slabe psikanie to po pierwsze sprawdz stan plynu, a nastepnie dobierz sie do pompek.
U mnie (co prawda VI gen.) przestalo tamtej zimy psikac na frontowa szybe. Wyjalem pompke, przeczyscilem i psika do dzis. Byc moze przeczyszczenie pomoze a jak nie to raczej wymiana. No chyba, ze pompka pracuje (slychac bzyczenie?) to moze gdzies jest przewod zatkany/przerwany i nie dociera plyn do tylu...
Co do wolno chodzacych wycieraczek to byc moze faktycznie silniczek juz ma dosc...The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
Kolega powinien sprawdzić czy w silniku wycieraczek jest smar, być może się wyrobił z jego braku i powoli zaczyna się zacierać stąd wolna ich praca.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Łatwo dostać się do silniczków i siłowników? W zbiorniczku jest, jak z przodu tryskam to leci w kosmos i to dużo, z radościąA czy pompke słychać... hmmm nie wiem muszę sprawdzić bo zawsze z włączonym radiem startuje i ciągle gra, jutro sprawdzę.
Comment
-
Zapiekaniem bym tego nie nazwał. Raczej aluminium utleniające się po zetknięciu ze stalą. Patent to jeśli możliwe to bicie młotem do spowodowania drgań i próba wyciągnięcia. Sciągacz do łożysk lub wycieraczek. Na tylniej wyrwałem plastik z tulei aluminiowej takim ściągaczem bo tuleja aluminiowa nie jest szeroka. Ale taka wycieraczka 15zł to co to jest. Do przodu nie wiem.
Comment
Comment