Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 7 2001 r, kilka pytań:)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 7 2001 r, kilka pytań:)

Witam, jestem nowy na forum więc jesli wątek nie w tym dziale to z góry sory. Jestem szczęsliwym posiadaczem Hani 7 ,3d silnik 1.4 od około trzech tygodni.Rok produkcji 2001, pierwsza rejestracja maj 2002. Po zakupie i pierwszym zauroczeniu przyszedł czas spojrzeć na autko chłodną głowa.Autko jesli chodzi o blache to perełka, ale jest kilka irytujacych mnie rzeczy o ktore chciałem zapytac. Podobno te hanie maja sztywne zaweszenie a moją buja góra dół jakby plywała nawet na małych dziurach, czy to amortyzatory? Pozatym nie działą mi centralny w drzwiach kierowcy, mechanik rozebrał i stwierdził ,ze wina siłownika który jest w zamku wiec nie da sie naprawic i trzeba wymienic na nowy zamek, ma racje? Fotel kierowcy nie ma dzwigni do podnoszenia( w tym miejscu jest plastikowa zaslepka) zeby pasazer mogł wsiąść do tylu, czy tak jest fabrycznie? nie mam plastiku pod skrzynią biegów i jak odpalam autko to świeci tam zarówka, czy fabrycznie jest tam plastik? Pozatym czuje luz w ukladzie kierowniczym ale słyszałem ,ze geometria moze pomóc wiec niedługo sie wybieram na taki zabieg Troche sie tego nazbierało:\ ale mam zamiar doprowadzic ja do idealnego stanu ale zanim nasi wspaniali mechanicy bedą sie nią zajmowac chciałem sie tutaj dopytac zeby miec jakas podstawowa wiedze.

przywitanie przeniosłem w odpowiednie miejsce .

Zamieszczone przez mateo2312 Zobacz posta
    Podobno te hanie maja sztywne zaweszenie a moją buja góra dół jakby plywała nawet na małych dziurach, czy to amortyzatory?
    - tak, na 99% amortyzatory, sprawdź na stacji diagnostycznej dla potwierdzenia.

nie działą mi centralny w drzwiach kierowcy, mechanik rozebrał i stwierdził ,ze wina siłownika który jest w zamku wiec nie da sie naprawic i trzeba wymienic na nowy zamek, ma racje?
    - nie ma racji! (tzn. można i wymienić silnik w zamku koszt 40zł albo kupić siłownik uniwersalny za 10zł) za pomocą wyszukiwarki (lub bezpośrednio w Dziale "Zrób to Sam" odszukaj Manuale - jak naprawić, jak wymienić, siłowniki w drzwiach jest co najmniej kilka fotorelacji.

Fotel kierowcy nie ma dzwigni do podnoszenia( w tym miejscu jest plastikowa zaslepka) zeby pasazer mogł wsiąść do tylu, czy tak jest fabrycznie?
    - powinna być, nie mam 3D wiec na 100% nie wiem, jednak nie znak auta 3D by takowej dźwigni nie było.

nie mam plastiku pod skrzynią biegów i jak odpalam autko to świeci tam zarówka, czy fabrycznie jest tam plastik?
    - tu musisz coś wyjaśnić? bo nie bardzo wiadomo co co chodzi?
    - pod podwoziem jest pokrywa plastikowa która zakrywa częściowo skrzynię biegów, by spuścić olej się ją zdejmuje - żadnych żarówek pod p

czuje luz w ukladzie kierowniczym ale słyszałem ,ze geometria moze pomóc
    - geometria raczej nie, trzeba sprawdzić stan łączników, elementów metalowo-gumowych oraz stan maglownicy.

część tych prac zrobisz sam, jeśli majsterkujesz i umiesz naprawić rower to z zamkami i wnętrzem sobie poradzisz, mechanikom zostawisz amortyzatory i inne elementy zwieszenia.
    Last edited by rambo7; 14-05-2014, 08:40.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X