Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Duze spalanie Civic VII - 1.4 90KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Duze spalanie Civic VII - 1.4 90KM

Witam. Zauważyłem ze moja honda cos duzo pali... na zbiorniku przejechalem 650km czyli wychodzi srednio 7.7l/100km co przy mojej jeździe 70% trasa 30% miasto i predkosciach nie przekraczajacych 100km/h wydaje sie zbyt duze:/// nie przekraczam nawet 3,5 tys obrotow( co moze byc tego powodem?? zawory wyregulowane, oleje i filtry zmienione. Wlascicielem jestem od 2 tygodni.

Civic VII wazu relatywnie sporo , co odbija sie takze na spalaniu ze wzgledu na slaby motor.
    7.7 l to nie tragedia, zbyt niskie obroty wcale nie musza sprzyjac nizszemu spalaniu. Gdyby palil w gramicach 10l mozna by szukac przyczyny. Zatankuj raz jeszcze i zobacz jakie wykaze spalanie raz jeszcze.
    P.S gdzie tankujesz? Pamietaj tez , ze kiepskiej jakosci paliwo tudziez chrzczone szybciej zejdzie z bak u , a co za tym idzie spalanie będziesz mial wieksze.
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Comment

duze spalanie

Hej,
      Zrobiłem ok 110 km, gdzie połowa to na autostradzie na której jechałem srednio 110 km/h. Wyszło ok 10l spalania. To strasznie dużo, co może być nie tak z autkiem? Co sprawdzić, co wymienic?

Comment

Zamieszczone przez gbr Zobacz posta
        gdzie połowa to na autostradzie
        Jak druga połowa w mieście, przy zimnym silniku to tyle mógł spalić.

Ale jeśli jesteś pewny co do zbyt dużego spalania, i wszystko inne masz sprawne, żadnych błędów, to pierwsze co to o zawyżone spalanie podejrzewa się uszkodzoną sondę lambda. Możesz sam ją sprawdzić w ograniczonym zakresie na postoju, multimetrem.
        Ale najlepiej byłoby podłączyć autko do komputera i zobaczyć na wykresie jak się zachowuje.

Comment

Working...
        X