Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spuszczenie paliwa Honda civic7 Hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spuszczenie paliwa Honda civic7 Hatchback

Witam mam honde civic 1.4 90km z 2001r chciał bym spuścić z niej paliwo przez wlew paliwa ale nie mogę wepchnąć węza tam czyli nie wchodzi do końca wiecie dla czego czy sa tam jakieś zabezpieczenia a jeśli tak czy da sie je jakoś ominąć.
    nie mam jak się dostać od filtru paliwa wiec ta opcja odpada.

Za nim dodałem ten artykuł ożyłem wyszukiwarki Ale
    nic konkretnego nie znalazłem.

7 postów napisanych ale w dziale przywitań cisza... przywitania to nie ma do dziś ...

o tym jak spuścić paliwo pisano np. tu: : https://www.civicforum.pl/showthread...7-benzyn%C4%99 sposób jest taki sam, czyli da się coś znaleźć, jak to przeczytasz to się dowiesz w czym tkwi sprawa.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

witajcie jeszcze raz próbowałem z tym ściętym wężem wchodzi dalej ale nie do końca wzeszedł na około 89cm do wlewu i nie chce dalej isc sa jakieś jeszcze pomysły.
      nie mam dostępu do kanału wiec od podwozia nie mam sie jak dostać Proszę o pomoc

Comment

Cześć.
        Jak nie przez wlew, nie od podwozia, to pozostaje przez zespół pompy po jej wyjęciu. Tu jednak istnieje również pewne ryzyko. Pompa przykręcona jest żebrowanym plastikowym kołnierzem pod którym jest uszczelka o dość specyficznym kształcie. Pierwszy problem to odkręcenie tego kołnierza. Powinno się to robić specjalnym narzędziem zachodzącym na żebrowanie. Technika "obstukiwania" może spowodować jego rozerwanie. Po demontażu zalecane jest założenie nowej uszczelki, a ta jest dostępna tylko w ASO. Jeśli chcesz to zobaczyć na własne oczy, to podnieś tylną kanapę, rozepnij kołki mocowania wykładziny i podnieś ją. Zobaczysz metalową pokrywę na cztery wkręty. Po ich odkręceniu możesz ją unieść i zobaczysz o czym piszę. Masz widok na zbiornik paliwa od góry oraz dostęp do mocowania pompy.
        Pzdr.
        Ps. Po kiego czorta chcesz to paliwo spuszczać ?

Comment

Working...
        X