Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

po czym poznać czy model jest FL czy nie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• po czym poznać czy model jest FL czy nie

Cześć
    Jak w temacie
    Po czym moge poznać czy moje auto jest FL czy nie?
    Musze kupić wkład lusterka i jest róznica między FL, a nie FL

ale "FL" w tym kontekście oznacza chyba "Front Left" czyli przedni Lewy. Nie ma bowiem modelu w wersji FL, chyba że Floryda .
    FL - Front Left - Przednie Lewe
    FR - Front Right - Przednie prawe .
    dobierając wkład lusterka to najważniejsze ...
    możliwe oznaczenia tu: https://www.civicforum.pl/showthread...N-(informacja)
    Kierownik Działu Diesla

Comment

chodzi o FL (face lifting) czyli przed liftem i po lifcie. Mam 2003r wiec moze byc przed lub po lifcie. Po czym to poznać? pokrętła na konsoli mam po lewej stronie pionowo.

Comment

W poliftach kierunkowskazy były montowane w lusterkach, jeśli ich nie masz to masz odpowiedź
        pozdrawiam

Comment

Niekoniecznie, ja mam polifta 2004 a kierunkow w lusterkach nie mam
          Przejrzyj alle... i porownaj modele z np 2004 (po FL) i modele 2001-2002
          zobaczysz roznice w lampach na pierwszy rzut oka

Comment

Po lifcie ma 5 śrub w kołach, a przed liftem 4. No i różnica jest w światłach

Comment

Zamieszczone przez rafaello4422 Zobacz posta
              Po lifcie ma 5 śrub w kołach, a przed liftem 4. No i różnica jest w światłach
              To nie jest prawda z tymi "5 śrubami w kołach". To cecha "usportowionych" wersji. Faktycznie najłatwiej ocenić po światłach: https://www.google.pl/imgres?imgurl=...ed=0CC4Q9QEwAQ . Innym elementem, który zresztą przysparza problemów z korozją jest chromowana listwa na tylnej klapie. Bywa zalążkiem korozji z uwagi na wadę mocowania.
              Last edited by syriuszteam; 10-10-2013, 00:58.

Comment

Kierunkowskazy w lusterkach bodajże były w wersji EP2 SPORT 3D w VII gen. po liftingu.
                S-Team ma racje światła to coś co jest zauważalne na pierwszy rzut oka i pozwala bezproblemowo ocenić auto sprzed FL od auta po FL.
                EX Civic FN1
                EX Civic ED7
                EX Civic EP2
                EX Civic FD7 FL
                EX Civic FN2
                EX Civic FG1
                EX Civic FD7
                EX Civic EM2
                EX Accord CL3
                EX Accord CG8
                EX Civic MB6
                EX Civic MB4
                EX Civic MB2

Comment

Faktycznie niektóre wersje z 2004 nie mają kierunków ale spójrz tak jak koledzy piszą na lampy oraz na przedni zderzak który również został zmieniony

Comment

jesli chodzi o światła to ja mam przelift na 100%

Comment

Wątek zamykam. Więcej nikt już nie wymyśli. W jednym z początkowych postów pisałeś, że masz żarówki H4 i orginalny reflektor z 2003. Teraz, że światła przedliftowe. Więc to zasadniczo eliminuje wątpliwości. Masz przedliftowy egzemplarz.
                      Pzdr.

Comment

Working...
                      X