Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy nie jest to za tanio ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez rhodek Zobacz posta
    wracajac do 10w60 pytałem w dwóch ASO (Opole i Wrocław) i obydwa potwierdzaja,że do VTEC leją ten wlasnie olej.

Mirasek a co ty proponujesz ?
    "Wiem że niektóre ASO stosują tą dziwną praktykę lania olejów niezalecanych przez producenta ale to świadczy tylko o braku ich kompetencji"- by Mirasek.

To chyba jest podsumowanie najlepsze ze wszystkich. Wątki "olejowe" nigdy się nie skończą, ale warto je czytać od tych starszych poczynając. Decyzja jednak zawsze należy do właściciela. Jeśli chcesz "zabezpieczenia termicznego" przy LPG, ale nie wybierasz się do Maroka czy Emiratów, to 5W50 lub 10W50 w naszych warunkach klimatycznych wystarczy z naddatkiem .
    Pzdr.
    Last edited by syriuszteam; 08-05-2012, 08:24. Powód: uzupełnienie

Comment

Ja u siebie na LPG przeleciałem już ponad 20kkm. Jak zakupiłem Hanie to był zalany Mobil1 5W50, świeżo po wymianie - nawet na bagnecie było widać. Do zmiany zjadła nieco ponad półtora litra.

Postanowiłem przejść na Motula X-CESS 8100 5W40 przy 186kkm. Przez pierwsze 3-3,5kkm nie łyknęła nic. Do kolejnej zmiany wystarczyło to co było w bance czyli można powiedzieć ze kolo półtora litra.

Obecnie przy zmianie 197kkm został Motul. Jeżdżę na LPG czasem przekręcę do 5-6krpm. Auto bardzo dobrze pracuje na tym oleju.
      Mi osobiście wydaje się, ze z olejami specjalne do LPG jest trochę jak ze świecami specjalnie do LPG... Mozna dyskutować bez końca... Mnie te rzeczy nie przekonują jakoś... Wole sprawdzone i polecane patenty.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
      X