Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Włączanie się alarmu podczas rozruchu silnika przy niskiej temperaturze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Włączanie się alarmu podczas rozruchu silnika przy niskiej temperaturze

Witam
    Dziś dopadło mnie nie odpalenie auta . Podczas rozruchu włączył się alarm . Napięcie w stanie spoczynku było 12,40 V . Zdarzało się że alarm się odzywał ale odpalał . Czy może być tak że za niskie napięcie załącza autoalarm i nie można uruchomić silnika . Po podłączeniu kablami do drugiego auta odpalił bez problemów . Ktoś z może miał taki przypadek ?
    Pozdrawiam

napięcie on może mieć 12,40V moje wszystkie aku miały takie napięcie ale prądu do rozruchu to już nie miały, nawet przekaźniki (jak to czasem bywa) niezaklikały
    jeśli odpaliłeś na kable, no to tym bardziej potwierdza że on nie trzyma mocy, a elektronika nie cierpi ani mrozów ani upałów.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

To proste oznaka słabego akumulatora, naładuj porządnie.

Comment

Nie wiem, czy to oznaka słabego akumulatora, bo akurat na to nie narzekam, a mam podobne problemy odkąd przyszły mrozy (jakby dotychczasowych mi brakowało). Alarm się włącza, czasami zablokuje silnik ...czasami (na ogół ) nie. Zdarza się to gdy już jadę i np w momencie kiedy włączę kierunkowskaz, albo eksperymentalnie (bo szukam jakiegoś powtarzającego się wzorca) wyłączę światła. Gdy je włączam nic się nie dzieje, gdy wyłączam - alarm. Jadę do elektryka ...ale nie sądzę by znalazł przyczynę. Oby do wiosny

Comment

Doładowałem akumulator , włączyłem alarm w tryb serwisowy i problem się skończył . Z tego co się doczytałem w instrukcji alarmu ,to jest opcja niskiego napięcia i w momencie rozruchu załączał się alarm i odcinał zapłon . Przyszyła zima pewnie już z nowym akumulatorem bo ten w czerwcu będzie miał pięć lat . W poprzednim civicu padł mi po ośmiu latach i zimą nawet przy minus 30 stopniach nigdy mnie nie zawiódł .

Comment

Working...
          X