Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciśnienie w zbiorniku paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ciśnienie w zbiorniku paliwa

Proszę o odpowiedz na temat czy w Hani z silnikiem 1.6 VTEC w trakcie odkręcania korka wlewu paliwa normalnym obiawem są słyszalne uchodzące opary paliwa(czy nie świadczy to o zatkanym układzie odpowietrzania zbiornika paliwa)

Normalna rzecz jak Hania "syczy" opary z baku nie są uwalniane do atmosfery jakieś tam wymogi ekologiczne przez co powstaje podciśnienie w baku, jak jeździsz do rezerwy to normalne ze słyszeć takie syczenie.

Comment

Gdyby nie syczało to można by sie martwić.
      Masz "normalne objawy"
      ビートル ジョン

Comment

mało tego, jeśli nie byłoby ciśnienia par w baku "Check Engin" mógłby się pewniakiem ukazać na tablicy .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Poza tym nie jest to wydostające się z baku powietrze tylko zasysane do środka.
          Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

nie bez powodu na korku napisane jest żeby odkręcać powoli
            sigpic

Comment

Wielkie dzięki za odpowiedż.Życzę miłego wekendu i oczywiście szerokości

Dzięki za odpowiedz.Życzę zdrówka i szerokości.

Wielkie dzięki za odpowiedz.Nie będzie mnie to już martwiło.Jestem od 2 miesięcy użytkownikiem Hanki i wiele rzeczy może mnie jeszcze zaskoczyć. W żadnym moim poprzednim samochodzie nie występowały takie objawy.
              Pozdrawiam i życzę szerokości.

Wielkie dzięki za odpowiedz.Zdrówka i szerokości

Dzięki za odpowiedz.Szczerze mówiąc to nie bardzo mogę odczytać co pisze na korku ale jeszcze raz dzięki.Szerokości
              Last edited by rambo7; 03-02-2012, 18:41. Powód: Stosuj kolego po sobie Edit !!

Comment

Working...
              X