Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SEDAN - inf. o modelu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• SEDAN - inf. o modelu

Witam Wszystkich odwiedzających ten wątek
    W związku z tym, że moi rodzice planują sprzedać Accorda V chcą kupić Civica VII. Podoba im się sedan. Myślę, że finansowo dadzą radę kupić maksymalnie 2004 r.

Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tym modelu
    - jakie rodzaje silników były w sedanie
    - gdzie był produkowany
    - oznaczenia nadwozia
    -lifting kiedy jakie zmiany, gdzie ich szukać (żeby się nie dać nabić w butlę oszustom)
    - ogólna opinia (komfort, spalanie, ceny części, wady modelu, jak z rudą w VII, na co uważać przy kupnie)

Szukałem w necie oznaczeń nadwozia, rodzajów silników jakichś opinii, ale nie potrafię się w tym połapać kiedy był lifting, czym się różnią modele przed po. Wyczytałem gdzieś, że sedan był produkowany w Turcji. O ile jeżdżę VI genem i mam wiedzę na temat modelu jak i accorda V tak o VII ni w ząb. Oznaczeń pełno do tego jakieś wersje z USA. Ogólnie warte polecenia i zakupu czy dać sobie spokój ??

Silniki 1,4 i 1,6 (d16v1). Produkcja Turcja, spalanie z włączona klima (1,6) i nie żałowaniu obrotów: miasto 9 - 9,5 trasa 7,5. Lifting chyba w połowie 2003, przedewszystkim inne zderzaki, z przodu inne światła i maska, w zderzaku miejsce na trójkątne przeciw mgłowe, inny grill. U mnie oznaczenie nadwozia ES7. Z ciekawostek, jak ustawisz nawiew na nogi, to na tył samochodu powietrze prowadzone jest kanałami pod siedzeniami. :] Części w Aso zgroza, zamienników jest sporo i w różnych cenach. Jeździ sie dobrze, aczkolwiek nie mam porównania do innych modeli. Najbardziej komfortowa prędkość jazdy w trasie to 110-120. Powyżej jest już ciut głośno.
    Last edited by keizam; 26-05-2011, 20:52.
    Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

Ujmę to tak, sam od niedawna posiadam Civica VII w sedanie, a poprzednio jeździłem kilka lat Almerą, którą uważałem za świetny samochód, ...ale Civicowi nie dorównuje. Jestem dosyć wysoki, a tu miejsca mam naprawdę ok, zatem komfort uznaję za dobry. Zresztą bez względu na wzrost ...jest to samochód wygodny.Silnik 1,6 zapewnia naprawdę lepiej niż przyzwoite osiągi przy umiarkowanym apetycie na benzynę. Almera przyzwyczaiła mnie do 11 w mieście i 8 na trasie, a tu ...ok 9 w mieście i 6 na trasie, więc jakby ciut mniej, przy czym silnik jest znacznie żwawszy niż w Nissanie (a tam miałem 1,8 i 114 kM - czyli więcej). Nic nie stuka, nic nie puka, nie trzeszczy, ani nie skrzypi ! Poprzednio też najgorzej nie miałem, ale jednak troszkę hałasy dokuczały. Prowadzenie tego samochodu to po prostu przyjemność. Oznaczenie modelu to ES7

Comment

Working...
      X