Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dorabianie kluczyka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dorabianie kluczyka

Mam pytanie czy ktoś dorabiał kluczyk do tej generacji?? ile kosztowało i gdze gdzes z okolicy ślask małopolska.

W ASO mi powiedzieli ok 220 zł za całość lub

80 kodowanie(sam załatwiam kluczyk i wystruganie go)
    120 klucz surówka

jednak bylem u zwykłego majstra z kauflandu i twierdzi ze dorobi ten klucz z zaprogramowaniem za 120zł tylko teraz pytanie czy jeśli auto odpali za pierwszym razem to będzie zawsze odpalało bo z innego klucznika mi powiedzieli (moze temu ze nie mieli takiej maszynki) ze dorobienie tylko w aso bo potem może gdzes kiedys na autostradzie nie odpalić i bedze buba...:/
    czy jest w ogole kontaminować jak aso nie dało zbyt wygórowanej ceny.

Honda Civic 2001 EM2 1.7 120KM

220 zł za kluczyk z ASO to niezbyt wysoka cena, przynajmniej tak mi się wydaje. Patrzyłem na cennik u gościa, który dorabia klucze i tam za klucz z immo cena wahała się między 140-650 zł. Ja na Twoim miejscu bym dorobił klucz w ASO
    moja koHanka - Satin Silver 1,4is EJ9

Comment

Ryba-nie gadaj głupot .Taki kluczyk dorobi sie za max. 150 zł (z immo) i nic się nie stanie bo przecież wgrywa taki sam transponder jak masz w aucie.
      Ktoś Cię wkręcał,ze to tylko na jedno odpalenie
      ビートル ジョン

Comment

kluczyk dorobiony koszty odpowiednio:

129zł klucz surówka ( kupiony w ASO)
        80zł zaprogramowanie immo 80 zł (w ASO jakies 20min to trwało)
        25zł wystruganie klucza w zakładzie dorabiania kluczy

razem 234 zł moim zdaniem nie warto ryzykować dorabiania u jakiegoś pseudo speca bo z tego co sie dowiedziałem grozi to unieruchomieniem auta co skutkuje rozblokowaniem go juz tylko w
        ASO a koszt ok 4000zł..

Comment

Moim zdaniem 220 zł to nie jest jakas kosmiczna cena... W ASO do punto chcieli 250
          Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Ja już jeżdżę z takim dorobionym kluczykiem ponad rok i jakoś mi się nic nie zablokowało......................Widzę że lubicie kasę wydawać-to korzystajcie z ASO
            ビートル ジョン

Comment

Dorabiałem wczoraj. 150 zł i trwało to 5 min. Nie wiem co ASO tak długo robiło. Samo programowanie to jakies 30 sek zajęło.

Comment

No dobra, kluczyk to jedno. A co z możliwością dorobienia PILOTA. Dzowniłem do ASO ( D&D - wrocław ) - powiedzieli że nie chcą się w to bawić, a ASO Mirków zaśpiewali sobie 1500zł ( pilot + kluczyk ). Panowie wg mnie to sie nie opłaca, ale mam jeden pilot i musze coś z tym zrobić. Inny pomysł to założyć alarm i centralkę alarmu podczepić pod założone oryginalne siłowniki żeby miec centralny z tego pilota. Cena dość dobrego alarmu z montażem < 1000zł. Co o tym myślicie? A może inna sugestia?

pz

Comment

Sporo się naszukałem jak zakodować kolejny kluczyk i znalazłem, a teraz idę wypróbować.

Comment

Zamieszczone przez emaerceien Zobacz posta
                    kluczyk dorobiony koszty odpowiednio:

129zł klucz surówka ( kupiony w ASO)
                    80zł zaprogramowanie immo 80 zł (w ASO jakies 20min to trwało)
                    25zł wystruganie klucza w zakładzie dorabiania kluczy

razem 234 zł moim zdaniem nie warto ryzykować dorabiania u jakiegoś pseudo speca bo z tego co sie dowiedziałem grozi to unieruchomieniem auta co skutkuje rozblokowaniem go juz tylko w
                    ASO a koszt ok 4000zł..

A kto ci takich głupot nagadał??? pewnie w ASO Ciekawe co chcą rozblokowywać za 4 tysie??? dorobienie klucza z IMMO to koszt jak już kolega pisał 150 zeta. i będzie jak fabryczny. To jest Honda 7 gen a nie sokół milenium

Zamieszczone przez kadil2006 Zobacz posta
                    Sporo się naszukałem jak zakodować kolejny kluczyk i znalazłem, a teraz idę wypróbować.
                    https://www.youtube.com/watch?v=wSpOdUhU8lw
                    On nie koduje kluczyka tylko samego pilota . to że działa pilot nie znaczy że odpalisz auto. jeżeli kluczyk nie jest zapisany w immo to nie odpalisz
                    Last edited by falcong700; 12-10-2019, 18:00.

Comment

Working...
                    X