Witam. Nie działa mi regulacja lusterek w płaszczyźnie pionowej. Wie ktoś gdzie mam szukać przyczyny??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
regulacja lusterek
Collapse
X
-
Jeśli nie działa w obu lusterkach to pewnie problem tkwi w przycisku regulacji.
-
Na samym początku chciałbym się przywitać. Jestem nowy bo od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem hondy civic 2002Ale do rzeczy:
ASO kolego być może nie będzie konieczne ani w jednym ani w drugim przypadku. Wystarczy rozebrać przełącznik od regulacji lusterek i sprawdzić czy żadna ścieżka się nie przepaliła. Jeśli tak to można przelutować. Taka będzie prawdopodobnie przyczyna u kolegi gulek88. Wiem, bo miałem to samo kiedyś w swojej concerto, a ten przełącznik jest identyczny. Trochę gorzej może być z przypadkiem kolegi zmlapq. Tam jest uszkodzony najprawdopodobniej przełącznik lewo/prawo, który nie koniecznie może się dać naprawić. W każdym bądź razie ja bym się tak od razu do ASO nie wybierał bo skasują ze 200 za niewielką usterkę.
Comment
-
Spokojnie chłopaki, ASO to już 'ostateczna ostateczność'Mi to naprawił zwykły elektryk samochodowy, za cenę 50 zł. Jak z nim rozmawiałem, zanim jeszcze widział auto, to też mi zasugerował, opisaną przez kolegę kamilen, usterkę przełącznika.
Jednak powiedział że musi to sprawdzić osobiście. Sprawdził dokładnie przełącznik, silniczek lusterka a później okazało się że przerwany jest przewód w drzwiach, więc wstawił mi nowy. Od tej pory oba lustereczka działają jak trzebaHonda Civic, 2001 r., 5D, EU7 D14Z6
Comment
Comment