Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cetralnym zamkiem NIE DZIALA ;(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• cetralnym zamkiem NIE DZIALA ;(

Witam:
    Tak jak w temacie napisalem mam problem z centralnym znaczy dokladnie chodzi mi o otwieranie z pilota.
    Jak chce zamknac lub otworzyc drzwi to dziala wszystko z wyjatkiem drzwi od strony kierowcy ;/
    zatrzask nie podnosi lub opada calkowicie, dowiedzialem sie ze to jest dosc czesty problem z hondami ( honda civic VII 2002 )
    i to jest tylko kwestia sciagniecia obudowy i wyprostowania drucika ??
    czy wie ktos cos moze co moze malenstuwu dolegac ?
    a jesli to jest problem tylko z tym drucikiem .... jak sie zdejmuje obudowe od zew. ?

Drucik (jak go nazwałeś) ma ok 0,5 cm średnicy więc raczej nie mógł się zgiąć. Obstawiam padnięty siłownik (silniczek elektryczny) centralnego zamka, choć nie wiem czy w przypadku padniętego "mastera" będą działać pozostałe, tak jak u Ciebie.

Gdybyś chciał zdjąć boczek, to zaczynasz od zdjęcia trójkąta lusterka, tylko ostrożnie bo lubi pęknąć, następnie zdejmujesz osłonę rączki, jest na zatrzaskach (fotka), pod nią jest kilka śrubek do odkręcenia, które trzymają rączkę i sterowanie szybami (fotka) - zdejmujesz rączkę, potem zdejmujesz osłonkę przy klamce, za nią są dwie śrubki, które odkręcasz (fotka), szarpiesz od dołu za boczek, żeby wypiąć spinki, unosisz do góry i gotowe (fotka)

sigpic

Comment

Working...
    X