Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze stacyjką

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem ze stacyjką

Mam problem tego typu że po pierwsze zablokowana kierownica a dwa to to ze nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce. Próbowałem już na siłę kręcić szarpać kierownicą ale to na nic wygląda to na to że stacyjka poszła temu że kluczyk wchodzi bez oporów tak jak by nie było w ogóle zapadek dodam że to 2004r.Proszę o pomoc z góry dzięki

wyglądana to że zapadka zaszkoczyła po wyjeciu kluczyka ze stacyjki,Wez lekko skrec kierownice w lewo lub prawo włoz kluczyk i przekrec ,poruszaj nim,powinno ruszyc

Comment

tak jak kolega wyzej mowi, spróboj poruszac kierownica, a mzoesz tez sprobowac nie wkładac do samiutkiego konca kluczyka, tylko leciutko zeby nie dochodził do konca i wtedy moze zaskoczy jak przekrecisz...

Comment

Tak to już próbowałem lecz nic z tego

Comment

no ja miałem ten sam problem w civicu 6 gen. W niektórych punktach gdzie dorabiaja klucze można to zrobić. Koszty takiej naprawy wahają sie w granicach 100-150 zł. Oczywiście trzeba wyciągnąć stacyjke a ja się z tym trochę męczyłem bo była przykrecona śrubami z okrągłymi łebkami i cieżko było to rozwiercić. Ja tego nie naprawiałem bo z dwóch kompletów kluczy jeden przekręcał sie normalnie.
          Last edited by Gość; 18-02-2010, 19:42.

Comment

Working...
          X