Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

halogeny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Lampy znaleźć nie problem ale te kabelki to juz kurcze graniczy z cudem;/ W ASO to niestety wszystko jest super drogie... Jak kupowałem uszczelki do okien to za sztukę policzyli mi 270 a na allegro cały komplet kupiłem za 140... Jakoś będę próbował zamontować tylko muszę mieć jakieś miejsce by sie położyć itp itd

Comment

Panowie, może mi pomożecie .. szukam takiego zestawy halogenów do mojej Hani ale rok 2005 czyli po lifcie, jest tam troche inny zderzak. Nie jestem pewien (ale zakładam że nie) czy będa pasować takie jak do "adama" ? Bo takie lampki na allegro znaleźć można, a do 2004-2005 nic nie ma ...

dzięki, pz

a konkretnie chce je wsadzić w zderzak tej hanki:

na zdjęciu CM Punk'a (str.2) najprawdopodobniej jest dokładnie to czego potrzebuje, ale same lampy może podeszłyby z wersji przed liftem, tylko pewnie z ramkami problem, nie ?
      Last edited by krz2348; 13-12-2010, 12:50.

Comment

Mi się wydaje że do tego zderzaka pasują takie same jak do tego przed FL tylko że przy FL osadza się halogeny w ramkach a tutaj masz dziury w które chyba się wkłada światełka, ale to tylko takie gdybanie...

Comment

Zamieszczone przez krz2348 Zobacz posta
          Panowie, może mi pomożecie .. szukam takiego zestawy halogenów do mojej Hani ale rok 2005 czyli po lifcie, jest tam troche inny zderzak. Nie jestem pewien (ale zakładam że nie) czy będa pasować takie jak do "adama" ? Bo takie lampki na allegro znaleźć można, a do 2004-2005 nic nie ma ...

dzięki, pz

a konkretnie chce je wsadzić w zderzak tej hanki:

na zdjęciu CM Punk'a (str.2) najprawdopodobniej jest dokładnie to czego potrzebuje, ale same lampy może podeszłyby z wersji przed liftem, tylko pewnie z ramkami problem, nie ?
          Lampy pewnie są te same, inne są ramki i nie wiem jak z montażem. U mnie jest taki metalowy stelaż przykręcany do zderzaka od wewnętrz - w nim osadzona jest lampa. Ramka tylko osłania całość. Napisz do CM'a, on montował u siebie w polifcie, to będzie wiedział co i jak.
          sigpic

Comment

Zapewne jak tylko dostane się gdzieś do ciepłego garażu to zerkne jak wygląda zderzak od środka. CM z tego co widziałem to ma jeszcze inny zderzak i pewnie nie zakładał ramek ... a może rzeczywiście ich nie zakładał i chciałby odsprzedać zobaczymy..

dzięki, pz

ed.
            No i mam - kupiłem komplet ( z ramkami, bez przekaźnika ). Czy podchodzi tam jakiś specjalny przekaźnik?

jeśli ktoś by potrzebował to zeskanowałem instrukcje montażową halogenów do Civic'a 2004-2005 3D/5D po lifcie
            link:

Do zamontowania brakuje mi Przekaźnika - czy ktoś może mi podać symbol przekaźnika 4-pinowego który podejdzie do moich halogenów?

pz

---------------------
            Zamontowane .. dzień roboty, trochę gimnastyki, ale było warto
            Last edited by krz2348; 21-02-2011, 19:40. Powód: informacja

Comment

Cześć podbijam pod temat, może ktoś pomoże poszukuje kompletnego zestawu montażowego halogenów i ewentualnej pomocy jak zamontować. Rocznik auta 2001, podrzucam fotkę jak wygląda miejsce w zderzaku. pozdr Clipboard01.jpg
              Aby uniknąć tego, co silne, trzeba uderzać w to, co słabe - Sūn Zǐ (孙子兵法)

http://www.civicforum.pl/showthread....-VII-1-6-V-tec

Comment

Panowie jak to jest z montażem halogenów do wersji przedliftowej? Znajomy nabył taką hankę, w kabinie ma włącznik (po wciśnięciu nawet dioda zapala się) ale w zderzaku nihuhu halogenów. Nie wiem czy bywały halogeny w tych wersjach przed liftem czy po prostu znajomy kupił bite-zderzak wymienili a w środku zostały resztki. Czy mając część ''instalacji'' warto pchać się w montaż takich świateł?
                dzięki

Comment

możliwe że w przedlifcie były halogeny (a raczej pewne) w niektórych wersjach oczywiście bo ja mam przedL i mam zaślepkę nawet mam całą oryginalna wiązkę z przyciskiem przekaźnikami i kablami wtyczkami etc. (kombinowałem kiedyś i mi potrzebna była - niewykorzystana leży).
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Ogolnie wszytsko jasne mam tylko jedno pytanie

Kostke nr1 gdzie wpinam?
                    Kostke nr 2 wpinam w skrzynke bezpieczników ale w ktory pin?
                    Wsówka nr 3 gdzie ona?

Comment

1 i 2 wpina sie w skrzynkę bezpieczników sa odrazu obok siebie wolne miejsca na pewno każdy zauważy gdzie je wpiąć
                      3 nie wpinałem nigdzie i wszystko działa jak trzeba

Comment

Working...
                      X