Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

halogeny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam,zrobiłem zdjęcia miejsc,gdzie jest ta brązowa wtyczka-najpierw okolice akumulatora:
    tu wpina się wtyczkę z wiązki idącej od halogenów.

A tu zdjęcie okolic tunelu,widać nawet pedał gazu,w tym miejscu z instalacji też wychodzi ta wtyczka i w nią wpina się część wiązki z przyciskiem i przekaźnikiem.Miałem duże problemy ze znalezieniem tej wtyczki,ale udało się
    sigpic
    Mój błękitek
    http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
    Pozdrówka dla wszystkich

Comment

cm punk daj może foto bryki od frontu jak wyglądają te halogenki

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
        cm punk daj może foto bryki od frontu jak wyglądają te halogenki
        Wszystkie foty są tutaj,do wyboru,do koloru:
        Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.
        sigpic
        Mój błękitek
        Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Ja natomiast sie zastanawiam jak zakonczyc intalacje halogenow u siebie. Pokusilem sie o wlacznik tych swiatel w przeloczniku zespolonym. Tak wiec mam wlacznik i halogeny poprowadzone do kostki za akumulatorem, ale nie wiem co zrobic dalej. Przelacznik zespolony z wlaczaniem halogenow ma tyle samo pinow co ten bez !!

Comment

Tez sie zastanawiam nad zalozeniem halogenow tylko jak by ktos mogl mi podac wymiary tzn wys. i szer. tego halogena bo moze bym cos tanszego z allegro dopasowal z gory dziekuje

Comment

witam czy już ktoś zakładał zamienniki ?? Bo ja chce takowe kupić do sedana , a i jeszcze jedno pytanei czy wiązka kablow do halogenów od CRV bedzie pasował?? Jak myślicie ?

Comment

wiazke mozesz sobie zrobic sam, jak sie okazalo - nie jest to szczegolnie skomplikowane jak sie troche ogarnia temat

Comment

wiem że sie da zrobic samemu wiązke ale jak kupie calą to mam już włacznik a to dużo ułatwia no i przekaźnik

Comment

Trochę stary temat ale może jeszcze ktoś mi pomoże W Civicu 2002 jest na dole taka wstawka czarna jak na tym zdjęciu które znalazłem w necie. I mam pytanie odnośnie tej wstawki. Czy aby założyć halogeny trzeba to jakoś wyciąć czy coś takiego ponieważ jak zauważyłem jest to jednolity kawałek plastiku;/
                    Drugie pytanie to gdzie znajduje się bezpiecznik świateł mijania bo szukałem u siebie tych kabelków od instalacji i nie odnalazłem

Będę wdzięczny za odpowiedź

Comment

Trzeba ciąć.
                      sigpic

Comment

To chyba bez jakiejś krótkiej instrukcji nie da rady tego zrobić. Poza tym na allegro znalazłem halogeny i przełącznik ale to chyba tylko połowa zakupów bo wiązki do świateł nigdzie nie znalazłem... I co najważniejsze nie wiem gdzie szukać tej wtyczki przy akumulatorze czy jest ona jakoś przymocowana do reszty kabli czy sobie gdzieś luźno dynda (mam nadzieję że Honda pomyślała o montażu instalacji do każdego Civica)
                        Może jakaś porada gdzie można znaleźć te wiązki do halogenów (sklep, allegro czy jakieś inne magiczne miejsce). Dzięki za odpowiedź

Comment

Instalka jest w każdej Hondzie,potrzebna jest część,która wyjdzie z instalacji do halogenów i w środku część,która idzie do przycisku,skrzynki i przekaźnik.Na drugiej wrzucałem zdjęcie,jak ta wtyczka wygląda,jest oklejona taśmą,więc na pierwszy rzut oka nie widoczna.
                          sigpic
                          Mój błękitek
                          Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Zamieszczone przez Schvenck Zobacz posta
                            To chyba bez jakiejś krótkiej instrukcji nie da rady tego zrobić. Poza tym na allegro znalazłem halogeny i przełącznik ale to chyba tylko połowa zakupów bo wiązki do świateł nigdzie nie znalazłem... I co najważniejsze nie wiem gdzie szukać tej wtyczki przy akumulatorze czy jest ona jakoś przymocowana do reszty kabli czy sobie gdzieś luźno dynda (mam nadzieję że Honda pomyślała o montażu instalacji do każdego Civica)
                            Może jakaś porada gdzie można znaleźć te wiązki do halogenów (sklep, allegro czy jakieś inne magiczne miejsce). Dzięki za odpowiedź
                            W wtorek na allegro kupiłem nowy, oemowy fog light kit do VII gena (czegoś takiego szukałem od momentu kupna samochodu - dwa lata !!!). Jest tam wszystko łącznie z instrukcją montażu. Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki.

Honda Civic 2001-2003 fog light kit manual

hcforum • pliki użytkownika boskiapollo1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl

hasło to mój forumowy nick
                            Last edited by adam1979; 31-10-2010, 18:17.
                            sigpic

Comment

Wielkie dzięki

Udało mi się zakupić cały zestaw oryginalnych lamp od Civica Teraz tylko montaż i zobaczymy jak będzie śmigało

Za cały zestaw montażowy zapłaciłem 300 zł widzę że koledze spodobał się montaż Napewno będę potrzebował pomocy bo czytając instrukcję widzę że banalne to nie będzie Poza tym o tej porze roku ciężko znaleźć ciepły kącik by założyć światła;/
                              Last edited by rambo7; 13-01-2011, 11:18. Powód: proszę, stosujcie EDIT

Comment

Zamieszczone przez Schvenck
                                Udało mi się zakupić cały zestaw oryginalnych lamp od Civica Teraz tylko montaż i zobaczymy jak będzie śmigało
                                No to gratuluję, jaka cena ?? (jeśli można spytać). U mnie montaż już dziś !!!

Zamieszczone przez Schvenck
                                Za cały zestaw montażowy zapłaciłem 300 zł widzę że koledze spodobał się montaż Napewno będę potrzebował pomocy bo czytając instrukcję widzę że banalne to nie będzie Poza tym o tej porze roku ciężko znaleźć ciepły kącik by założyć światła;/
                                Ja też tyle dałem, dobra cena w porównaniu do ASO gdzie kosztują ok. 1 000,-. Na allegro same lampy w zamienniku kosztują 300 - 350,-

Przy montażu niestety nie pomogę bo sam tego nie robiłem.
                                Last edited by rambo7; 13-01-2011, 11:16. Powód: proszę, stosujcie EDIT
                                sigpic

Comment

Working...
                                X