Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

halogeny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• halogeny

Witam,

Chciałbym zamontować halogeny. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy w aucie jest położona instalacja do halogenów? Wystarczy kupić lampy i wymienić przełącznik pod kierownicą czy trzeba robić całą instalację?

pzdr.
    Last edited by fura V; 11-11-2009, 00:43.
    sigpic

zglos sie do CM_punk on przerabial ten temat i mysle ze wytlumaczy ci tak ze nawet sam to zamontujesz Gwarantuje.
    Dużo części blacharskich do marki Honda ! Accord, CRV, HRV, FRV, Jazz, Civic V, VI, VII, VIII gen. Type r i inne wiecej inf. 513-141-076, jak również na prive. Zapraszam.

Comment

adam1979 -jesli cos ruszy to daj znac jaki jest koszt calosci i gdzie kupic bo tez o tym myslalem tylko za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac.

Comment

Zamieszczone przez darekdaryl Zobacz posta
        adam1979 -jesli cos ruszy to daj znac jaki jest koszt calosci i gdzie kupic bo tez o tym myslalem tylko za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac.
        Lampy na allegro nowe zamienniki ok 350 PLN, przełącznik pod kierownicę allegro 200 PLN, żarówki H11 ok. ... 40-50 PLN za sztukę !!!, no i montaż.
        sigpic

Comment

A jak wyglada montaz halodenów w zderzaku z przodu? Trzeba cos przerabiac wzcinac czy cos w tzm rodzaju, przyznam sie ze po ostatnim mgłach widocznosc praktycznie max 2m zastanowilem sie nad doposazeniem mojej hondy w halogeny przednie. Autko przed liftem koncówka 2002r

Comment

Zamieszczone przez Lukas_1983 Zobacz posta
            A jak wyglada montaz halodenów w zderzaku z przodu? Trzeba cos przerabiac wzcinac czy cos w tzm rodzaju, przyznam sie ze po ostatnim mgłach widocznosc praktycznie max 2m zastanowilem sie nad doposazeniem mojej hondy w halogeny przednie. Autko przed liftem koncówka 2002r
            tego jeszcze nie wiem ale życzliwy forumowicz uświadomił mi, że przełącznik halogenów może być umieszczony przy regulacji lusterek anie, jak wcześniej myślałem, w przełączniku pod kierownicą.
            sigpic

Comment

Zamieszczone przez adam1979 Zobacz posta
              Lampy na allegro nowe zamienniki ok 350 PLN, przełącznik pod kierownicę allegro 200 PLN, żarówki H11 ok. ... 40-50 PLN za sztukę !!!, no i montaż.
              chce cie kolego uswiadomic ze oryginalny wlacznik halogenow w ASO to koszt 60zl wiec bedziesz kupowac podrobe za 200 ???
              Dużo części blacharskich do marki Honda ! Accord, CRV, HRV, FRV, Jazz, Civic V, VI, VII, VIII gen. Type r i inne wiecej inf. 513-141-076, jak również na prive. Zapraszam.

Comment

Hmm no ok ale czy jest jakis zestaw gotowy z przelacznikiem i przewodami, mysle ze takie cos dało by sie zintegrować z fabryczna instalacja elektryczna zeby to miało ręce i nogi...

Comment

Zamieszczone przez okeciak89 Zobacz posta
                  chce cie kolego uswiadomic ze oryginalny wlacznik halogenow w ASO to koszt 60zl wiec bedziesz kupowac podrobe za 200 ???
                  Jak pisałem wyżej myślałem, że włącznik halogenów przednich znajduje się tam gdzie tylnych i niezbędna będzie wymiana przełącznika po kierownicą, a te chodzą na alegro po 200 PLN
                  A tak z ciekawości, porównaj przełączniki na tych dwóch aukcjach

oraz

zwróć uwagę jak wygląda przełącznik świateł przeciwmgielnych, ten na drugiej aukcji wyraźnie obsługuje przód i tył.

Zamieszczone przez Lukas_1983 Zobacz posta
                  Hmm no ok ale czy jest jakis zestaw gotowy z przelacznikiem i przewodami, mysle ze takie cos dało by sie zintegrować z fabryczna instalacja elektryczna zeby to miało ręce i nogi...
                  Potrzebne są halogeny z kawałkiem wiązki, którą wpinasz w instalację w samochodzie a z drugiej strony przełącznik z kawałkiem wiązki, którą też wpinasz w istniejącą instalację.

P.S. Podziękowania da kol. CM_punk za pomoc w ogarnięciu tematu.
                  Last edited by pain; 10-11-2009, 17:41.
                  sigpic

Comment

[QUOTE=adam1979;79229]

Potrzebne są halogeny z kawałkiem wiązki, którą wpinasz w instalację w samochodzie a z drugiej strony przełącznik z kawałkiem wiązki, którą też wpinasz w istniejącą instalację.

QUOTE]

Mógłbyś rozwinąć troszkę tą myśl...?

Comment

"... po zamontowaniu halogenów wpiąłem wtyczkę do przygotowanej fabrycznie instalacji (taki czerwono niebieski kabelek z brązową wtyczką wychodzący z całej wiązki za akumulatorem,mniej więcej),podobna wtyczka jest schowana pod deską rozdzielczą przy prawej nodze,do niej wpina się drugą część wiązki,w której jest przekaźnik i jeszcze wtyczka wpinana do takiej puszki,gdzie dochodzą wszystkie inne wtyczki(prawa strona pod kierownicą)no i jest przycisk w desce rozdzielczej ..."(CM_punk)

Jak już pisałem CM_punk pomaga mi ogarnąć temat i to co wiem, wiem od Niego. Nie szukałem jeszcze tych wiązek.
                      sigpic

Comment

jezeli kolega by to robil mogl bym poprosic o foto...tez zamierzam zalozyc halognki...

Comment

Adam a nie prosciej byłoby zainstalować włącznik świateł przeciwmgielnych przednich taki jak jest montowany w większośći VII tuż obok regulacji el.lusterek ?

Last edited by darekdaryl; 10-11-2009, 22:18. Powód: Fotka

Comment

[QUOTE=Lukas_1983;79233]
                            Zamieszczone przez adam1979 Zobacz posta

QUOTE]

Mógłbyś rozwinąć troszkę tą myśl...?
                            To ja może coś jeszcze podpowiem.Dostałem z autem,które nie było wyposażone w halogeny całą wiązkę z przyciskiem,przekaźnikiem i halogenami.Od halogenów idzie wiązka zakończona brązową wtyczką,taka,jak tu:

Następnie do tej wtyczki idzie jeszcze kabelek z uziemieniem,który także ma brązową wtyczkę i wpina się go do brązowej wtyczki na niebiesko-czerwonym kablu wychodzącym z głównej wiązki elektrycznej(u mnie na zdjęciu zaznaczony strzałką obok akumulatora)

Kabelek ten,jako element jest w każdym aucie,niezależnie,czy są halogeny na wyposażeniu,czy nie.Potem wychodzi już w kabinie w tunelu koło prawej nogi(też brązowa wtyka,niebiesko-czerwony przewód)i tu wpina się drugą część wiązki,która na jeszcze wtyczkę do skrzynki zasilającej,przekaźnik i wtyczkę do przycisku,który jest montowany obok regulacji lusterek.Opisałem to najprościej,jak mogłem.

Adam a nie prosciej byłoby zainstalować włącznik świateł przeciwmgielnych przednich taki jak jest montowany w większośći VII tuż obok regulacji el.lusterek ?
                            Adam już o tym wie,przedtem myślał,że jest w tym przełączniku zespolonym przy kierze.
                            Last edited by rambo7; 13-01-2011, 11:19. Powód: proszę, stosujcie EDIT
                            sigpic
                            Mój błękitek
                            http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
                            Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Pewnie, że prościej i taniej. Nigdy wcześniej nie widziałem jak to wygląda i błędnie założyłem, że trzeba wymieniać przełącznik pod kierownicą. Dopiero dziś CM_punk pokazał mi jak to wygląda.

Zamieszczone przez CM Punk
                              Adam już o tym wie,przedtem myślał,że jest w tym przełączniku zespolonym przy kierze.
                              Wiem już wszystko, wtyczkę też już znalazłem niebiesko-brązowy kabelek, z lewej strony akumulatora (u mnie akumulator jest po lewej, nie po prawej tak jak u Ciebie. Wielkie dzięki za pomoc. Browarek dla Ciebie.
                              Last edited by adam1979; 10-11-2009, 23:06.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X