Rozrusznik kręci, ale silnik nie zapala. Omawiano tu już podobne przypadki, ale takiego jak mój nie znalazłem. Mam civika VII 1,4 z 2002 r., benzyna. Przez ostatnie miesiące rzadko go używałem. Akumulator padł już dawno, ale możliwe było odpalanie z jump startera. Wiosną nawet nie trzeba było za każdym razem tego jump startera stosować. Teraz przy jego podłączeniu migają światła awaryjne, kontrolka immobilisera i słychać tykanie. Na wyświetlaczu jump startera pokazują się różne liczby, począwszy od 16,8 V przez coraz niższe, aż wszystko gaśnie. Wtedy urządzenie daje znak, że jest przeciążone. W takim wypadku należy je odłączyć i po około 20 sekundach podłączyć ponownie. Oczywiście wtedy wszystko się powtarza. Auto nie reaguje na pilot. Otworzyć mogę tylko kluczem, ale kiedy próbuję uruchomić silnik, rozrusznik kręci, a silnik nie uruchamia się. Bezpiecznik pompy paliwa jest dobry. Paliwa w zbiorniku jest wystarczająco. Czy miał ktoś podobną sytuację?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Immobiliser nie rozpoznaje kluczyków?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Romeq Zobacz postaAkumulator padł już dawno, ale możliwe było odpalanie z jump startera. (...) Teraz przy jego podłączeniu migają światła awaryjneKierownik Działu Diesla
Comment