Cześć, dzisiaj nabyłem Civica 1.4 hatchback (5 drzwi), niestety pilot otwiera i zamyka tylko klapę bagażnika, co sprawdzać? pomożecie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Centralny zamek - działa tylko siłownik klapy, pozostałe 4 nie reagują...
Collapse
X
-
... i na czym stanęło do dzisiaj?
wychodzi na to że nie działa żaden silniczek w żadnych drzwiach.
Tematów o wymianie siłowników centralnego zamka na forum w modelu VII gen jest sporo. Wejdź na Dział "zrób to sam" wybierz odpowiedni manual. Szukaj tematów dot. wymiany siłownika C-Z w 7 genie. Wszystko jest opisane i namalowane co i jak.
Generalnie auto masz mocno opisane z różnych stron usterek, to jest model 7 gen wiec korzystaj z wyszukiwarki tematów bo wszystko w zasadzie o co zapytasz było już przerabiane wielokrotnie.Kierownik Działu Diesla
-
Cześć,
Minęło trochę czasu, wymiotowałem stare siłowniki, niestety silniczki były całkiem padniete, zamówiłem zamienniki siłowników z Allegro za 60zl kpl przód, zamontowałem, spialem i teraz okazało się ze oryginalny pilot tylko otwiera zamki, a nie zamyka…i teraz pytanie co dalej diagnozować? Pilota?
Comment
-
nie dotykamy tego co działa, skoro pilot działa to nie ruszaj go. Zawsze zasada jest ta sama, czyli, grzebiemy tam, gdzie było grzebane!.
Zamieszczone przez Dandy Zobacz postaoryginalny pilot tylko otwiera zamki, a nie zamyka…i teraz pytanie co dalej diagnozować?, lub z opisów rozkminiania problemów w innych tematach o tym problemie.
ok, czyli jeśli podłączyłeś nowy siłownik, więc sygnał 12v idzie na otwórz, - czyi jak weźmiejsz probówkę 12V i krokodylek do masy a grot przyłozysz do odpowiedniego pinu wtyczki siłownika to:
- klikając otwórz - pojawi się światełko w probówce zamek zamknie = masz pewność że przychodzi sygnał 12v. na otwórz.
- klikając zamknij na jednym z pinów kostki musi się tak samo analogicznie pojawic 12v na zamkninj.
Pytanie - sprawidzłęś to?
jak nie?? to nie dotykaj pilota dopóki tego nie sprawdzisz.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment