Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm fabryczny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alarm fabryczny

Witam
    Mam taki problem ,że po wejściu w stan serwisowy poprzez stacyjkę i zatwierdzeniu kodu lampka świeci się ciągle, a powinna mrugać.Alarm fabryczny Honda Civic 2004 Alarm Amervox.Chciałbym wgrać nowy pilot,ale według instrukcji lampka alarmu musi mrugać.Jeśli ktoś wie gdzie leży problem,to proszę o poradę.

Z tego co kojarzą żaden Civic VII nie miał alarmu "fabrycznego". Wszelkie dodatkowe mógł dokładać dealer lub salon sprzedaży.
    Ale może się mylę, bo czegoś nie doczytałem.

Comment

Zamieszczone przez Groupdd Zobacz posta
      poprzez stacyjkę i zatwierdzeniu kodu lampka świeci się ciągle
      dobrze by było wyjaśnić o jaką lampkę chodzi?
      Alarm fabryczny Honda Civic 2004 Alarm Amervox
      to tak sobie nazwałeś, ok. natomiast, nie ma czegoś takiego i nigdy nie było że 7 gen miał jakikolwiek fabryczny alarm.

Chciałbym wgrać nowy pilot,ale według instrukcji lampka alarmu musi mrugać
      nowy pilot fabryczny wgrywa się bez udziału jakiegokolwiek alarmu. ani nie ma żadnej lampki.
      Więc musisz też wyjaśnić jaki pilot wgrywasz?
      Fabrycznego pilota się wgrywa tylko i wyłącznie dla centralnego zamka. Nic po za tym. Przy tym nie mruga żadna lampka, a sam pilot musi mieć odpowiedni zakres Mhz - i to wszystko. Kodowanie jest banalne.

Z całego opisy wynika że piszesz o czymś, o czym nie wiesz, że to nie fabryczne.
      Jest kilka tematów w dziale 7 gen o kodowaniu pilotów o tym jakie częstotliwości działają, jak kupować i w jaki sposób kodować.

Aby Ci ułatwić zadanie, to zrób małe fotki o jakiej lampce mówisz i pokaż pilota o którym mówisz?
      Last edited by rambo7; 25-05-2023, 12:20.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Mam zamontowany alarm przez salon sprzedaży hondy.Nie jestem pierwszy włascicielm więc nie mam żadnych informacji na temat zainstalowanego alarmu,ale z oznaczeñ na syrenie dźwiękowej wychodzi, że jest to alarm firmy amervox.Procedura programowania pilota przeprowadza się poprzez wprowadzenie w tryb serwis za pomocą stacyjki.Dioda zamontowana blisko deski rozdzielczej sygnalizuję stan alarm on -off .To ona podczas wprowadzania alarmu w stan serwisowy powinna mrugać ,a u mnie świeci światłem stałym.Wpisanie dwucyfrowego kodu z godnie z procedurą podaną na necie,przechodzi tak jak opisano ,ale dioda zamiast mrugać świeci światłem stałym ..Screenshot_20230528-000310~2.jpg

Comment

Pozostaje napisać prośbę o pomoc do producenta. Mają swoją stronę internetową to spróbuj, może pomogą.

Comment

Working...
          X