Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki, świecenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Żarówki, świecenie

Witam czy tak ma być ze żarówki od pokręteł świecą bardziej niż te obok z przyciskami ?8B64E52C-BC6C-47FE-B92D-1B734FBE5856.jpg

Raczej tak, u mnie i kumpla jest tak samo. W nocy świecą jednakowo, w dzień różnica jest zauważalna.
    sigpic

Comment

Tak, te żarówki po środku są też mocniejsze i jaśniejsze niż te od przycisków. dodatkowo pod tymi na środku jest jaki przeźroczysty plastik do lepszego rozprowadzania światła, a w tych od podświetlania przycisków nie ma czegoś tak rozbudowanego, jak i same żaróweczki mają mniejszą moc. Jak wyżej, w nocy aż tak tego nie widać.

Comment

Eluwina, proszę dokończ temat, skomentuj, napisz coś by inni na bazie tematu również wiedzieli co i jak? Jeśli z czymś walczysz, to nie bierz do siebie uwag, bo masz prawo coś nie wiedzieć, nie ma tu omnibusów. Więc lepiej pytać i czerpać wiedzę bo to nie ujma, a przynajmniej nie będziesz niepotrzebnie generowała sobie kosztów u mechanika. Więc proszę kontynuuj ww temat, tak byś miała wiedzę co i jak. Chcesz wiedzieć dlaczego się nie świeci ....? czy nie?
        Nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C

Zamieszczone przez Eluwina Zobacz posta
        czy tak ma być ze żarówki od pokręteł świecą bardziej niż te obok z przyciskami ?
        Nie wiem czy tak ma być? ale tak może być. Jeśli ktoś wsadzi żarówki różnej mocy to i różnica będzie, to normalne. Fabrycznie to podświetlenie jest blado-zielone. U ciebie widać że "toś tam był" i wymienił podświetlenie na pomarańczowe a że wsadził różnej mocy żarówki / diody (trudno powiedzieć co tam jest) to i świeci to... tak jak świeci .
        Mam nadzieję, że rozumiesz że cały kokpit masz oklejony okleiną a'la "carbon" fabrycznie ten kokpit jest najczęściej w kolorze szary lub antracyt. Widać też że niedokładnie olejono dziury pokręteł, i po prawej stronie przy zaślepce ten carbon coś tam 4 mm nie przykleił się jak trzeba. Więc ewidentnie ktoś to rozbierał, a rozbiera się to najczęściej z tego powodu że został podrapany przy rozbieraniu / wyjmowaniu.

Musisz wiedzieć że ten twój model jest "rozebrany na części" a szczególnie kokpit i konsola, na forum jest dużo treści/informacji na ten temat co, jak i dlaczego. Korzystaj z wyszukiwarki tematów.
        Tutaj zerknij do środka jak to wygląda i co podświetla te 3 pokrętła:
        Podświetlenie pokręteł nawiewów. Ramka audio VII gen

a gdybyś chciała dokładnie wiedzieć jak i co jest w środku i co i jak świeci to tutaj bo widzę wygląd wnętrza to ważna estetyka dla Ciebie:
        Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.
        Last edited by rambo7; 01-02-2023, 09:57.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X