Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C

Witam nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C na zdjęciu pokazuje o co mi chodzi, da się to jakoś zrobić? Jeśli tak to proszę o instrukcję.
    B991017E-CE0D-497A-9A71-296EB1A26889.jpg

Dioda powinna być zielona, przynajmniej u mnie tak jest. Wymień żarówkę, z tego co pamietam wchodzi tam R3 albo R5.
    sigpic

Comment

żarówka tak z boku sie wymienia to jest elegancko tylko po wcisnieciu powinna tez sie zapalic na pomarańczowo ze sie wcisneło a tu lipa

Comment

Zamieszczone przez Eluwina Zobacz posta
        żarówka tak z boku sie wymienia to jest elegancko tylko po wcisnieciu powinna tez sie zapalic na pomarańczowo ze sie wcisneło a tu lipa
        U mnie po wciśnięciu świeci się na zielono. Na pewno masz dobrą żarówkę, nie spaloną?
        Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
        sigpic

Comment

Eluwina, zerknij tutaj:
          Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.

przejdź do FOTO #13.
          13. Przełącznik zespolony - wymiana żarówek. Wykręcamy 2 śrubki trzymające go w Konsoli. Wyjmujemy cokoły z żarówkami.

Jak widzisz - to żarówki w cokołach (te wkładane z boku) co pokazałem to żaróweczki - one mogą mieć gumowe kapturki - jaki kapturek ubierzesz bańkę żarówki - takie będzie podświetlenie grafiki.

To co zaznaczyłaś:
          nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C
          tam nie ma pomarańczowej diody - jest zielona - jak pisali chłopaki. (pomarańczowej nie ma. Fabrycznie jest zielona! ...no chyba że to Ci ktoś zmienił??? ...a nie jest prosto to zmienić to bo jest wlutowana w drukowane ścieżki układu elektronicznego DIODA!).

Zatem moim zdaniem raczej mówisz z pamięci bo Ci się tak wydaje? ..albo ktoś Ci tak powiedział .

OK, to ustaliliśmy:
          1. podświetlenie grafiki (napisu A/C jak i w pozostałych grafikach) to jest żarówka.
          2. wciśniecie przycisku powoduje zaświecenie zielonej diody!

..teraz do rzeczy ....

Co się stało? co się dzieje? ...pytam dlatego, że być może szukasz czegoś, czego nie rozumiesz jak działa ? ...zmierzam do tego co napisałaś:
          Witam nie świeci mi się pomarańczowa dioda po naciśnięciu przycisku A/C na zdjęciu pokazuje o co mi chodzi, da się to jakoś zrobić? Jeśli tak to proszę o instrukcję.
          nie można naprawiać czegoś...co działa, a problem w "nieświeceniu" leży zuuuupełnie gdzie indziej! Ty musisz wiedzieć .... kiedy to działa.

Tylko i wyłącznie w ściśle określonych warunkach zaświeci się ta zielona dioda! .. to nie jest tak, że sobie wciskasz ten przycisk i się zaświeci, nie absolutnie nie!

Więc, już wiesz ...że nic nie wiesz. No to teraz spokojnie opisz, zeznaj co się dzieje? jak to u Ciebie działa, co robisz? jak robisz?, kiedy i w jakich warunkach to wciskasz? co się robi a co się nie robi itd. ... tak by ktoś kto tylko tu czyta miała pełny obraz przed oczami.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie, Rambo dobrze mówi. Zielona dioda w przycisku od A/C świeci się TYLKO gdy masz uruchomiony nawiew, testowałeś z włączonym nawiewem czy bez niego?
            sigpic

Comment

Working...
            X