Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świecenie 3x żarówek naraz?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Świecenie 3x żarówek naraz?

Cześć,

Czy tak powinno być, że przy włączeniu świateł mijania, w reflektorze palą się wszystkie 3 żarówki? Bo mi się wydaję, że powinny świecić tylko i wyłącze żarówki mijania (soczewki)?
    Zdaje sobie sprawę, że reflektory nadają się do wymiany przez ich okropne zmatowienie, ale przed wymianą chciałbym wiedzieć, że z elektryką jest wszystko ok. Swoją drogą jakie polecanie reflektory DEPO będą okej?
    Czy jest gdzieś wgląd do jakiś zdjęć na forum jak powinny prawidłowo świecić reflektory w Cvic VII gen? Bo nie mam porównania szczerze mówiąc , a jestem ciekaw jak źle to świeci u mnie.

Z góry dzięki za merytoryczne odpowiedzi.
    Załączone pliki
    Last edited by Laynss; 27-04-2022, 22:25.

Na światłach mijana powinny świecić się żaróweczki od postojowych + żarówki od mijania, a u Ciebie świecą się(a dokładnie to lekko żarzą) jeszcze żarówki od świateł długich. Sprawdź kable w kostce czy nie ma nigdzie zwarcia/przebicia + dodatkowo sprawdź przekaźniki od świateł w skrzynce bezpieczników pod maską + dodatkowo przekaźnik w skrzynce bezpieczników pod nogami kierowcy(bo z tego co wiem potrafi się czasem "zawiesić" i wystarczy w niego puknąć palcem, aby zaczął normalnie działać).

Comment

Zamieszczone przez raybox Zobacz posta
      Na światłach mijana powinny świecić się żaróweczki od postojowych + żarówki od mijania, a u Ciebie świecą się(a dokładnie to lekko żarzą) jeszcze żarówki od świateł długich. Sprawdź kable w kostce czy nie ma nigdzie zwarcia/przebicia + dodatkowo sprawdź przekaźniki od świateł w skrzynce bezpieczników pod maską + dodatkowo przekaźnik w skrzynce bezpieczników pod nogami kierowcy(bo z tego co wiem potrafi się czasem "zawiesić" i wystarczy w niego puknąć palcem, aby zaczął normalnie działać).
      Okazało się, że to był przepalony bezpiecznik.

Dzięki za pomoc!

Pozdro!

Comment

Working...
      X