Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozrusznik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozrusznik

Witam wszystkich. Mam pytanko odnośnie rozrusznika. Po 17 latach w mojej Hondzie rozrusznik odmówił posłuszeństwa. No więc wchodzę na autodoc wpisuje numer rejestracyjny Hondy i wyskakują części. Znalazłem rozrusznik https://as-pl.com/pl/p/S3101. Więc go zamówiłem. Kiedy wymontowałem stary okazało się, że nie pasuje. No więc zacząłem szukać innego. Problem w tym, że wszystkie co znalazłem mają takie same rozmiary co wyżej pokazany. I teraz moje pytanie czy ktoś wymieniał u siebie w Hondzie rozrusznik i ma model rozrusznika który pasował do silnika d16v1? Bo podejrzewam, że rozrusznik który wysłałem wyżej jest do Hondy ale nie koniecznie do tego silnika. I nie wiem czy ma znaczenie to, że auto w automacie lub skrzynia manualna. Dodam jeszcze, że po włożeniu starego z powrotem zaczął działać i od jakiś 3 tygodniu nawet nie stęknął. Dziękuje za pomoc pozdrawiam.

Dlaczego chcesz wymienić na nowy a nie regenerować swojego? Na Twoim miejscu gdybym miał go już na stole to nawet pomimo cudownego ożywienia zaserwował bym mu regenerację. Dla świętego spokoju.

Comment

To jest dobry pomysł tylko, że problem jest tego typu, że nie mam żadnej firmy pod ręką, która się tym zajmuje. W UK to raczej mało popularne. Oczywiście są takie firmy, ale trzeba by wysyłać gdzieś a to dodatkowy koszt, więc bardziej się opłaca kupić nowy. Ale ten nie przepadnie pójdzie do regeneracji jak będę jechać do domu to go zabiore. Chyba, że koledze chodzi żeby się samemu za to zabrać i gdzieś znaleźć jakiś zestaw. Musiałbym poszukać czy gdzieś tu znajdę taki zestaw naprawczy.

Comment

Bez jaj.Rozbierasz ,szukasz co w nim jest i zamawiasz graty.Dodatkowo ważna kwestia to zanim wymontujesz to sprawdzasz wszystko co możesz.bo często nioe jest to wina tego co zakładasz.
        Najpierw diagnoza a potem zakupy-pierwsze prawo termodynamiki

Comment

Working...
        X