Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie radia ISO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podłączenie radia ISO

Witam.
    Mam Civic VII EU przedlift 1.7CTDI fabrycznie radio było kasetowe. Wymieniłem ze znajomym wiązkę na ISO ale luty poszły czy ktoś mi może pomóc jak to podłączyć w sensie który kabel gdzie?

Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka

...czekaj... bo nie kumam co Ty tutaj psujesz?
    Zamieszczone przez christer1995 Zobacz posta
    Wymieniłem ze znajomym wiązkę na ISO ale luty poszły
    ... że jak? wiązkę... jakie luty, ...
    Zanim coś popsujesz to sprawdź dobrze, doczytaj, popytaj co i jak się da, bez popsucia auta.
    To co pokazałeś na foto się nie nadaje do niczego. To co na foto schowaj, może się przyda do 126p.

W VII gen. takim jak twój niczego się nie lutuje, nie drutuje, kombinuje. Niczego nie przerabia!!! Na rynku, masz gotowe rozwiania dla swojego bolidu. Kupujesz gotową złącze: ISO-Honda i koniec!!
    Czyli kupujesz wiązkę - złącze które z jednej strony będzie miało żeńską wtyczkę pasującą do tej którą wypiąłeś z fabrycznego radia, a po drugiej stronie będzie złącze żeńskie ISO.

Nowe radio - jaka kostka ISO?

i teraz .... jak kupisz taką wiązkę to masz ISO "męskie".

Jak kupisz radio np. Pioneer/ Sony itp. to producent zawsze daje tam wiązkę swoją zrobioną na ISO "żeńskie".
    Wpinasz jedno ISO w Drugie ISO. I koniec. 15 sekund roboty. ..15 sekund góra!

Na foto 9, 10, 11 widać złącze ISO "żeńskie" te które dostajesz z radiem: https://www.civicforum.pl/showthread...-VII-Manual-II

Jak, byś coś mocno popsuł to masz tu masz Wpis #3 rozpisane jaki Pin do czego idzie w Kostce ISO (Wszystkie ISO takie same mają przyłącza).
    radio łączenie kabli

ale generalnie to nie robimy takiego druciarstwa jak tu ktoś pokazał.
    Last edited by rambo7; 20-08-2020, 13:26.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam. Jestem tu nowa i jestem kobietą więc nie wszystko łapię

Ale przechodząc do sprawy potrzebuję podpiąć radio Pioneer mvh-29bt.
      Czy ja dobrze mysle ze zeby to zrobic muszę mieć 2 złącza gotowe, zeby sie nie bawić w lutowanie itd...
      Screenshot_20201002_084741.jpg
      To jest kostka ktora musze podłączyć do kostki w hondzie

Screenshot_20201001_234946_pl.allegro.jpg
      Natomist ta do radia Pioneera.

I pytanie czy ta kostka pierwsza bedzie dobra do hondy civic 7 z 2005 roku ??

Comment

Rambo,przeważnie się z Tobą zgadzam,ale akurat druciarstwem jest wkładanie pierdylionów kostek do audio,a już szczególnie do audio w takich nieprzyjaznych dla elektroniki warunkach jakie panują w aucie.
        Nie mam retaz dostępu do rozpiski,ale jak ktoś jeszcze chce lutować to chętnie pomogę.
        Lutowanie do oryginalnej wiązki nie oznacza konieczności obcinania oryginalnej kostki.

Comment

U mnie ten patent w 7genie sprawdza się 17 rok. Nie lutowałem bo nie było takiej konieczności, po prostu powpinałem kostki w kostki i gra do dziś 3 min roboty, tak jak to planuje zrobić Ewela. Natomiast jak bym kupił tak jak chłopaki kostki z wystającymi kablami to polutować to się da i będzie cacy, tylko po co mi ta robota? .
          Za kokpitem w 7 genie panują bdb warunki dla instalacji i jest dość miejsca by tam upchać kostki i kable. Do tego jeśli ktoś po mnie będzie chciał wrócić do oryginału to zrobi to w 30 sek. Taki był cel działania - jak najmniej "popsuć", jak najmniej ingerencji w kable.

Ewela, nie wszystko łapiesz ale myślisz logicznie .
          Zamieszczone przez EweLa 86 Zobacz posta
          zeby to zrobic muszę mieć 2 złącza gotowe
          tak, dokładnie tak. (przy założeniu że nikt już tam nie grzebał i wszystko jest fabryczne)
          To jest kostka ktora musze podłączyć do kostki w hondzie
          tak, dokładnie tak.

Natomist ta do radia Pioneera
          z Pionieerem dostałaś złącze w komplecie czyli, Wtyk męski Pioneer i po drugiej stronie złącza - kostka żeńska ISO.
          Czyli
          Jak ISO żeńskie zapniesz w ISO męskie kostki niebieskiej tej co kupisz - to po robocie.
          I pytanie czy ta kostka pierwsza bedzie dobra do hondy civic 7 z 2005 roku ??
          z wyglądu wydaje się że tak, będzie pasować.
          Zapytaj sprzedawcę o szczegóły, bo jednej rzeczy nie pamiętam, tj. czy złącze z niebieską kostką (które jest ci potrzebne i tylko to musisz kupić) czy jest takie samo dla wersji z klimatronikiem i bez klimatronika?
          Moim zdaniem nie ma to znaczenia Audio w obu tych wersjach niczym się nie różni, ale widzę tak niektórzy sprzedawcy opisują więc nie wiem na 100% czy tam nie ma jakiegoś "myku".
          Ja tak mam podłączone od samego początku i nigdy ani razu żadnej nawet przerwy w odsłuchu nie miałem.
          Częściowo widać tu kostki ISO: Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.

Jak wybebeszysz wszystko to od razu zainwestuj i wymień żaróweczki w podświetleniu kokpitu by za miesiąc nie rozbierać 2 raz. W tym celu przejrzyj linki co podałem na samym dole z tematu
          Rodzaje żarówek - podświetlenie w Civic 7-gen Kompendium oświetlenia samochodu
          Last edited by rambo7; 06-10-2020, 08:25.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X