Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samotna wiązka i wolna wtyczka drzwiach kierowcy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Samotna wiązka i wolna wtyczka drzwiach kierowcy.

Witam, ostatnio rozbierałem boczek, aby wymienić silniczek od centralnego i napotkałem taką oto wiązkę (zaznaczona na niebiesko). Czy wie ktoś od czego może ona być? Slyszalem ze są 2 wersje zamków centralnych i czy może być to wiązka po tym pierwszym zamku? Z góry dziękuję za odpowiedź i jak tylko ją uzyskam to kasuję post żeby nie zasmiecac forum
    IMG_20200308_144822.jpg

Przyłączam się do pytania. U Mnie jest to samo w przednich i tylnych drzwiach. Też mnie zastanawia do czego to jest. Niby tak jak kolega napisał wyżej też coś słyszałem, żę jest to od centralnego zamka ale może ktoś ma coś tam wpięte i potwierdzi to.

Comment

Wygląda to na wiązkę w którą wpinane były elementy systemu bezkluczykowego w niektórych wersjach Hondy. Na potwierdzenie screen z serwisówki, która pokazuje takie wtyczki i opisuje jak je testować i dotyczy to systemu keyless.

Zrzut ekranu 2022-12-01 080830.jpg

Comment

Takich zapytań było kilka:

System bezkluczykowy w 2001 nie istniał.
        Kostka w drzwiach

3-pinowa kostka drzwi przednie

do tego:
        Montaż siłownika typu Slave w tylnych drzwiach Civic 5D 2001-2005.

tu coś wpięte jest do tej kostki ale to są tylne drzwi.

W drzwiach kierowcy ma być widocznie to gniazdo wolne.

Jak by to był "Anglik" to w prawych drzwiach byłoby to gniazdo "wolne", tak przypuszczam.
        Last edited by rambo7; 01-12-2022, 09:01.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          System bezkluczykowy w 2001 nie istniał.
          To co w takim przypadku robią całe informacje na jego temat, schematy, lokalizacja modułów w oryginalnym service manualu Hondy? Może istniał, ale był tak rzadko spotykany, że nikt z nas go nie ma i nie widział.

Comment

To jest od systemu Honda Super Lock. Jak z pilota były drzwi w ten sposób zamknięte to ani kluczykiem ani od środka nie otworzysz. Tylko pilot.

Siłownik z gniazdkiem
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Working...
            X