Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obniżone wskazania licznika stanu paliwa i temperatury po wjeździe pod stromą górkę

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obniżone wskazania licznika stanu paliwa i temperatury po wjeździe pod stromą górkę

Jednego razu wjechałem pod bardzo stromą górkę i od tej pory mam obniżone wskazania licznika stanu paliwa i temperatury silnika. Jak przywrócić prawidłowe ich działanie?

Zacznij od zrobienia diagnostyki zegarów.
    KLIK

Comment

Dziękuję !
      Dzisiaj zrobiłem Diagnostykę zegarów, i dalej to samo. Wysyłam fotki z obecną sytuacją: załączniki 1 i 2.
      Załączone pliki

Comment

Rozumiem, że diagnostyka przebiegła poprawnie i wskazówki poruszały się po pełnym zakresie i nic dziwnego się nie działo?

Comment

Tak, dokładnie: diagnostyka przebiegła poprawnie i wskazówki poruszały się po pełnym zakresie i nic dziwnego się nie działo. A wskazówki po teście dalej zaniżają wartości, tak jak widać na pierwszej fotce. Co można jeszcze zrobić?

Comment

Chyba musisz bardziej dokładnie opisać to zjawisko. Jak wygląda stan wskazówki temp na rozgrzanym silniku?
            Wyraźnie widać, że na zdj2 po wykonaniu diagnostyki, wskazówka jest nieco wyżej niż wskazówka na zdj1.
            Z mojej strony proponuję podpiąć się pod komputer i zobaczyć jeszcze stan paliwa w baku. Tylko nie wiem czy zwykły ELM327 ma taką funkcjonalność?

Comment

Dziękuję !

Comment

Working...
              X