Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana żarówki świateł mijania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana żarówki świateł mijania

Witajcie. Mam pewien problem przy wymianie żarówki świateł mijania. Mianowicie nie mogę wyjąć przepalonej żarówki z metalowej osłonki. Mimo podwadzenia, żarówką wciąż mocno trzyma. W jaki sposób mogą ją odblokować?
    Pozdrawiam image1.jpg

Kołnierz trzymają druty , które trzeba wypiąć. Zajrzyj a zobaczysz. Na Youtube znajdziesz.

By HUAWEI [emoji41]

Comment

Kolego Arek, Ty to piszesz na poważnie?

Comment

Całkiem na poważnie, tak problem może błahy, ale naprawdę nie mogę wyjąć tej żarówki. Początkowo nawet myślałem, że żarówka jest jakoś zlitowania oO

Comment

Wpisz w google "żarówka H4" i zaprzestań dalszych działań, zanim zrobisz sobie krzywdę...

Comment

Dobra dobra obronie trochę kolegę bo czasami serio ciężko wychodzą :P raz miałem taką sytuację że nie mogłem wyjąć. Pomogłem sobie szczypcami i delikatnie musiałem wygiąć ten drucik żeby łatwiej wychodziło
            Ale zanim ją wyjąłem to chyba były 3 podejścia

Comment

Są dwie opcje:
              1. Ja nie rozumiem, co kolega napisał w pierwszym poście. Wg mnie kolega zdemontował żarówkę H4, a teraz chce ją rozebrać (!) wyciągając bańkę z trzonka, co jest niemożliwe.
              2. Wy nie spojrzeliście na zdjęcie albo nie zrozumieliście kolegi i myślicie, że kolega ma problem z odgięciem drucika dociskowego w kloszu lampy.

Comment

O rzesz k.... ! LordMesek chyba masz rację.

By HUAWEI [emoji41]

Comment

Kubsztyk no teraz się skapnalem dopiero że serio o żarówkę sama w sobie chodzi :d wiesz nie przypuszczałem że ktoś chce lub będzie miał taki pomysł by ją rozebrać !!
                  Banki się nie wyciąga!! Kupujesz nowa żarówkę już z tym metalowym kołnierzem. Wsadzasz i wio

Comment

Tak, właśnie tego samego się dowiedziałem od mechanika,że należy kupić całość. Nie miałem pojęcia o tym!
                    Dzięki Panowie za pomoc!

Comment

Zamieszczone przez arek830 Zobacz posta
                      (...) Nie miałem pojęcia o tym!
                      Dlatego napisałem:

Zamieszczone przez kubsztyk Zobacz posta
                      Wpisz w google "żarówka H4" i zaprzestań dalszych działań, zanim zrobisz sobie krzywdę...

Comment

xD

(jeżeli post nie na miejscu to usuwać śmiało )
                        Moja VII gen

Comment

nadal myślę że to była forma żartu

Comment

Working...
                          X