Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

EM2 zmiana silnika i komputera - EGR i Imoimmobilizer

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• EM2 zmiana silnika i komputera - EGR i Imoimmobilizer

Witam, miałem wątpliwy zaszczyt wymiany silnika w Civic Coupe '02 EM2 .
    Z D17A8 bez V-Tec, przesiadłem się na D16V1 V-Tec. Na oryginalym komputerze śmiga aż miło, jednak bez V-Tec czego byłem świadomy.
    Chciałbym wsadzić komputer przystosowany do D16V1 V-Tec, jednak wiem że potrzebuje on informacji z EGR - wtyczka póki co wisi pusta ponieważ takowego wcześniej nie posiadałem (wiązka jest już poprowadzona pod D16V1).

Pytanie brzmi, czy muszę montować EGR? Jakie są korzyści/straty ? Może istnieje obejście, lub podpięcie czujnika EGR bez jego montowania -nie chcę oczywiście żadnego stałego błędu-a widziałem nawet zaślepki EGR. Miejsce na czujnik EGR jest zaślepione fabrycznie(część z D17A8).

Dugie pytanie, czy po wymianie komputera wymagane jest kodowanie kluczyków? Orientacyjna cena, czas kodowanie(mam nadzieje podjechać na starym komputerze , wymienić kompa i zakodować?)

Pozdrawiam

Witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji, korzystaj z wyszukiwarki tematów.
    Last edited by rambo7; 25-07-2018, 09:53. Powód: Regulamin pkt 2, 3.

Ja za kodowanie kluczyka w Szczecinie, wraz z surówką, płaciłem 250 zl.
    Problem byl z transponderem. Zwykłe nie podchodzą.

Comment

Ja za przeprogramowanie kompa u siebie zaplacilem 150, na takiej zasadzie ze wysłałem gościowi pod Toruniem swojego on przerobil i odesłał ok 2-3 dni wyszlo tak

Comment

Working...
      X